Hyppää sisältöön

Ajankohtaista kaatumisten ehkäisystä

Maailmanlaajuiset suositukset kaatumisten ehkäisyyn

Kansainvälinen työryhmä päivitti kaatumisten ehkäisyn suositukset vastaamaan uusinta tieteellistä näyttöä vuonna 2022. Mukana suosituksen laadinnassa oli 96 asiantuntijaa 39 maasta.

Tilaa kaatumisten ehkäisy -materiaalia maksutta käyttöösi

Voit tilata painettua KaatumisSeula®-materiaalia maksutta oman kaatumisten ehkäisytyösi tueksi.

KaatumisSeula®-työkaluihin kuuluu

Monikäyttöinen materiaali sopii käytettäväksi muun muassa palvelutarpeen arviointijaksoilla sekä jaettavaksi kotihoidon tai ateriapalvelun asiakkaille. Materiaali soveltuu myös kolmannen sektorin yhdistys- ja järjestötoimijoiden käyttöön.

Lue lisää erilaisista materiaalin käyttömahdollisuuksista kaatumisten ehkäisyn Hyvät käytännöt -tietopankista. Materiaalit ovat maksuttomia, maksat vain pelkät postituskulut. Tiedustelut ja tilaukset aineisto(a)ukkinstituutti.fi.

Kaatumisten ehkäisyn verkosto

Tule mukaan kaatumisten ehkäisyn verkostoon! Maksuton verkosto kokoaa yhteen kaatumisten ehkäisystä kiinnostuneet.

Sähköinen kaatumisvaaran itsearviointi

Verkkosovellus kaatumisvaaran itsearviointiin on julkaistu. Uuden KaatumisSeula-työkalun avulla kaatumisvaaran arvointi on entistä vaivattomampaa. Maksuttoman verkkosovelluksen täyttäminen onnistuu älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella eikä se vaadi lataamista tai kirjautumista.

Verkkokoulutus kaatumisten ehkäisystä

Maksuton, itsenäisesti verkossa opiskeltava koulutuskokonaisuus kaatumisten ehkäisystä on avattu lokakuussa 2019.

Moduulin seitsemäs on nyt julkaistu. Koulutuksen viimeinen moduuli esteettömästä ympäristöstä ja apuvälineistä julkaistaan viikolla 47.

Ikä-HYTE-hanke

UKK-instituutti on käynnistänyt keväällä 2023 kaksivuotisen Ikä-HYTE-hankkeen STM:n terveyden edistämisen määrärahalla. Hankkeessa kehitetään kuntaan iäkkäiden liikkumista edistävä ja kaatumisten ehkäisyn huomioiva palvelupolku liikunta- ja hyvinvointipalveluiden sekä sote-palveluiden välille.

Tiedä ja toimi -kortit päivitetty

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemat iäkkäiden kaatumisten ehkäisytyön tueksi tarkoitetut Tiedä ja toimi -kortit on päivitetty. UKK-instituutin kaatumisten ehkäisyn TE-hanke oli mukana korttien päivitystyössä.

Päivitetty: 16.2.2024

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan