Hyppää sisältöön

Ajankohtaista kaatumisten ehkäisystä

Tilaa kaatumisten ehkäisy -materiaalia maksutta käyttöösi

Voit tilata painettua KaatumisSeula®-materiaalia maksutta oman kaatumisten ehkäisytyösi tueksi.

KaatumisSeula®-työkaluihin kuuluu

Monikäyttöinen materiaali sopii käytettäväksi muun muassa palvelutarpeen arviointijaksoilla sekä jaettavaksi kotihoidon tai ateriapalvelun asiakkaille. Materiaali soveltuu myös kolmannen sektorin yhdistys- ja järjestötoimijoiden käyttöön.

Lue lisää erilaisista materiaalin käyttömahdollisuuksista kaatumisten ehkäisyn Hyvät käytännöt -tietopankista. Materiaalit ovat maksuttomia, maksat vain pelkät postituskulut. Tiedustelut ja tilaukset aineisto(a)ukkinstituutti.fi.

Kaatumisten ehkäisyn verkosto

Tule mukaan kaatumisten ehkäisyn verkostoon! Maksuton verkosto kokoaa yhteen kaatumisten ehkäisystä kiinnostuneet.

Sähköinen kaatumisvaaran itsearviointi

Verkkosovellus kaatumisvaaran itsearviointiin on julkaistu. Uuden KaatumisSeula-työkalun avulla kaatumisvaaran arvointi on entistä vaivattomampaa. Maksuttoman verkkosovelluksen täyttäminen onnistuu älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella eikä se vaadi lataamista tai kirjautumista.

Verkkokoulutus kaatumisten ehkäisystä

Maksuton, itsenäisesti verkossa opiskeltava koulutuskokonaisuus kaatumisten ehkäisystä on avattu lokakuussa 2019.

Moduulin seitsemäs on nyt julkaistu. Koulutuksen viimeinen moduuli esteettömästä ympäristöstä ja apuvälineistä julkaistaan viikolla 47.

Tiedä ja toimi -kortit päivitetty

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemat iäkkäiden kaatumisten ehkäisytyön tueksi tarkoitetut Tiedä ja toimi -kortit on päivitetty. UKK-instituutin kaatumisten ehkäisyn TE-hanke oli mukana korttien päivitystyössä.

Tukea ja työkaluja kaatumisten ehkäisyn kehittämistyöhön

Iäkkäiden kaatumisten ehkäisy kuntien ja maakuntien yhteiseksi tehtäväksi -hankkeessa viedään iäkkäiden kaatumisten ehkäisyn vaikuttavia toimintatapoja ja -käytäntöjä, tietoa ja työkaluja maakuntien alueelle. Pohjana ovat tieteelliseen tietoon, kokeiltuihin käytäntöihin ja useiden toimijoiden yhteistyöhön perustuvat KaatumisSeula®- ja IKINÄ-toimintamallit.

Materiaalia kaatumisten ehkäisytyön tueksi

KaatumisSeula®-hankkeen työkalut sopivat niin järjestö- ja yhdistystoimijoiden kuin myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisten toimintaan.

Materiaalisivuilta löydät myös aiemmin pidettyjen koulutuspäivien luentomateriaaleja ja -tallenteita.

Vakaasti eteenpäin -seminaarin materiaalit

Iäkkäiden kaatumisten ehkäisy kuntien ja maakuntien yhteiseksi tehtäväksi -hankkeen maksuton päätösseminaari Vakaasti eteenpäin järjestettiin verkossa 25.11.2020. Verkkoseminaaria oli kuuntelemassa yli 300:sta terveysalan ammattilaisesta koostuva yleisö. Seminaariesityksissä käytiin läpi ajankohtaisia aiheita kaatumisten ehkäisyyn liittyen sekä kuultiin alueellisia esimerkkejä toimintamalleista ja käytänteistä kaatumisten ehkäisytyössä.

Päivän teemoja olivat mm.

  • sairaalassa tapahtuvien kaatumisten ehkäisy
  • kaatumisten ehkäisyn valtakunnallinen ja alueellinen kehittämistyö
  • kaatumisten ehkäisyn työkalut
  • ajankohtaista hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä.

Päivitetty: 9.1.2023

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan