Hyppää sisältöön

Vinkkejä ja linkkejä työmatkaliikuntaan

Pyöräily 

Kävely 

Työnantajalle 

Kampanjat 

 • Talvikilometrikisa tammi-helmikuussa 
  Talvikilometrikisa on leikkimielinen kilpailu, jonka päätarkoitus on innostaa ihmisiä pyöräilemään talvella ja nostattaa yhteishenkeä työpaikoilla ja muissa yhteisöissä. 
 • Talvipyöräile töihin – Winter Bike To Work day helmikuussa 
  Winter Bike to Work Day eli Talvipyöräile töihin -päivä on kansainvälinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on kannustaa sinua kokeilemaan talvella pyöräilyä omalla työmatkallasi tai jatkamaan jo olemassa olevaa talvipyöräilyperinnettäsi. 
 • Kilometrikisa toukokuun alusta syyskuun lopulle 
  Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. 
 • Pyöräilyviikko toukokuussa 
  Pyöräilyviikolla valtakunnallinen pyöräilykampanja haastaa kunnat, seurat, yhdistykset, järjestöt ja työpaikat järjestämään pyöräilyyn liittyvää toimintaa joka puolella Suomea. Pyöräilyviikon aikana järjestetään erilaisia teemapäiviä. Vuoden 2022 pyöräilyviikkoa vietettiin pääteemalla Jokaisella on oikeus turvalliseen pyöräilyyn”. Vuonna 2023 pyöräilyviikkoa poljetaan jälleen toukokuussa, 5.–14.5.
 • Unelmien liikuntapäivä 10.5. 
  Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä ympäri Suomen. 
 • Liikkujan viikko vuosittain 16.–22.9. 
  Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Viikon aikana kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja tempauksia sekä tekevät pysyviä toimenpiteitä fiksumman liikkumisen puolesta. 
  Liikkujan viikon teemapäivät: kimppakyytipäivä, etätyöpäivä ja auton vapaapäivä 
 • Maailman kävelypäivä lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 
  World Walking Day 
   Porraspäivät marraskuussa 
  Porraspäivät on työyhteisöille suunnattu kampanja, jonka tavoitteena on herätellä pieniin, jokapäiväisiin valintoihin oman terveyden edistämiseksi. Kampanjaviikon aikana kannustetaan käyttämään portaita hissin sijaan muun muassa erilaisin portaiden läheisyyteen kiinnitettävin materiaalein. 
 • Pysy pystyssä -kampanja marraskuusta helmikuun loppuun 
  Pysy pystyssä -kampanja edistää talvijalankulun turvallisuutta 

Päivitetty: 6.11.2023

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan