Hyppää sisältöön

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.ukkinstituutti.fi ja on laadittu 30.10.2020.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset. UKK-instituutin arvioinnin mukaan www.ukkinstituutti.fi täyttää digipalvelulain asettamat kriittiset saavutettavuusvaatimukset, eli WCAG 2.1 A ja AA -tasojen kriteerit.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018.
  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

UKK-instituutin verkkosivut eivät täytä WCAG 2.1:n AAA-tason kriteereitä. Näitä ovat esimerkiksi viittomakielinen tulkkaus ja pidennetty kuvailutulkkaus. Lisäksi sivustolle upotetut tallenteet ja Youtube-videot, jotka on julkaistu ennen digipalvelulain voimaantuloa, eivät ole tekstitettyjä. Laki ei vaadi videoiden tekstittämistä takautuvasti.

Tavoitteenamme on mahdollisimman korkea saavutettavuuden taso. UKK-instituutti edellyttää työntekijöiltään saavutettavuuden huomioimista kaikessa sisällöntuotannossa.

Ei-saavutettava sisältö

23.9.2018 jälkeen julkaistuja liitteitä ja tiedostoja korjataan saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi sitä mukaan, kun niitä muutoinkin päivitetään.

Näissä tapauksissa liitteet on mahdollista pyytää saavutettavana versiona. Tiedustelut saavutettavista tiedostoista voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen aineisto(a)ukkinstituutti.fi.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Lähetä meille palautetta sivuston palautelomakkeella ja kerro, mitä puutteita huomasit.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Päivitetty: 25.11.2020

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan