Hyppää sisältöön

Elintapaohjauksen kehittämisen verkosto

UKK-instituutti koordinoi elintapaohjauksen kehittämisen verkostoa. Verkoston fokuksessa ovat elintapaohjauksen osaamisen kehittäminen, toimivien käytäntöjen ja tukimateriaalien jakaminen sekä tutkitun tiedon jalkauttaminen elintapaohjauksen ammattilaisille.

Verkostossa on mukana hyte-alueilta ja alueellisista Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeista elintapaohjauksen koordinaattoreita ja kehittäjiä sekä muun muassa edustajat STM:stä ja Liikkuva aikuinen -ohjelmasta. Verkostoa vetää UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari ja sitä koordinoi UKK-instituutin pieni verkostotiimi.

Verkosto on alun alkaen syntynyt VESOTE-hankkeessa (STM:n elintapaohjauksen kehittämisen kärkihanke vuosina 2017–2018) toimineiden 11 sairaanhoitopiirin ja muiden toimijoiden hankekoordinaattoreiden kesken. Keväällä 2022 verkostossa on reilu 30 henkilöä.

Verkostoon ovat lämpimästi tervetulleita Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeissa elintapaohjauksen kehittäjän roolissa työskentelevät, joille verkosto olisi merkityksellinen.

Verkoston toiminta

Kehittämisverkosto on kokoontunut virtuaalisesti noin puolen vuoden välein. Virtuaalitapaamisissa on yleensä muutama ajankohtainen puheenvuoro, alueiden ja muiden toimijoiden uutisia sekä nopea kuulumistenvaihtokierros toimijoiden elintapaohjauksen tilanteesta ja terveisistä kollegoille. 

Verkostolla on Teams-työtila, johon tallennamme mm. tapaamisten esitysmateriaalit ja muut jaettavat aineistot. Teamsissa on myös ajan tasalla oleva listaus verkoston jäsenistä yhteystietoineen ja sitä voidaan käyttää yhteiseen työskentelyyn.

Lähetämme myös elintapaohjauksen verkostokirjettä. Uutiskirje välittää tietoa elintapaohjauksen uutisista sekä UKK-instituutin koulutustarjonnasta ja uusista aineistoista muutaman kerran vuodessa. Myös muilla verkoston toimijoilla on mahdollisuus jakaa tietoa kirjeen avulla. Lähetämme verkostokirjettä VESOTE-kärkihankkeen koulutustoimintaan ja verkostoihin osallistuneille sekä verkostokirjeen tilaajille, joita on tällä hetkellä yhteensä noin 1600. Tilaa verkostokirje itsellesi ilmoittautumislomakkeella.

27.4.2022

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan