Hyppää sisältöön

Elintapaohjauksen kehittämisen verkosto

UKK-instituutti koordinoi elintapaohjauksen kehittämisen verkostoa. Verkoston fokuksessa ovat elintapaohjauksen osaamisen kehittäminen, toimivien käytäntöjen ja tukimateriaalien jakaminen sekä tutkitun tiedon jalkauttaminen elintapaohjauksen ammattilaisille.

Verkostossa on mukana hyte-alueilta ja alueellisista Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeista elintapaohjauksen koordinaattoreita ja kehittäjiä sekä muun muassa edustajat STM:stä ja Liikkuva aikuinen -ohjelmasta. Verkostoa vetää UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari ja sitä koordinoi UKK-instituutin pieni verkostotiimi.

Verkosto on alun alkaen syntynyt VESOTE-hankkeessa (STM:n elintapaohjauksen kehittämisen kärkihanke vuosina 2017–2018) toimineiden 11 sairaanhoitopiirin ja muiden toimijoiden hankekoordinaattoreiden kesken. Syksyllä 2022 verkostossa oli reilut 50 jäsentä, jotka edustivat jo lähes kaikkia tulevia hyte-alueita.

Verkostoon ovat lämpimästi tervetulleita Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeissa ja tulevilla hyte-alueilla elintapaohjauksen kehittäjän roolissa työskentelevät, joille verkosto olisi merkityksellinen.

Jos tunnistat itsesi kohderyhmään kuuluvaksi, kysy lisää verkostosta viestinta(a)ukkinstituutti.fi.

Verkoston toiminta

Kehittämisverkosto kokoontuu virtuaalisesti noin kolme kertaa vuodessa. Kaksi tuntia kestävissä virtuaalitapaamisissa on yleensä muutama ennalta sovittu, ajankohtainen puheenvuoro, lyhyitä alueiden ja muiden toimijoiden uutisia sekä aikaa keskustelulle ja kuulumistenvaihdolle. 

Verkostolla on Teams-työtila, johon tallennamme mm. tapaamisten esitysmateriaalit ja muut jaettavat aineistot ja jota käytämme tiedonjako- ja keskutelukanavana. Teamsissa on myös ajan tasalla oleva listaus verkoston jäsenistä yhteystietoineen ja sitä käytetään verkoston sisäiseen tiedonjakoon ja yhteiseen työskentelyyn.

Lähetämme myös elintapaohjauksen verkostokirjettä. Sen voi kuka tahansa elintapaohjauksen kehittämisestä kiinnostunut tilata itselleen. Uutiskirje välittää tietoa elintapaohjauksen uutisista sekä UKK-instituutin koulutustarjonnasta ja uusista aineistoista muutaman kerran vuodessa. Myös muilla kehittämisverkoston toimijoilla on mahdollisuus jakaa tietoa kirjeen avulla. Lähetämme verkostokirjettä VESOTE-kärkihankkeen koulutustoimintaan ja verkostoihin osallistuneille sekä verkostokirjeen tilaajille, joita on tällä hetkellä noin 1600.

Tilaa verkostokirje itsellesi ilmoittautumislomakkeella.

Päivitetty: 6.11.2022

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan