Hyppää sisältöön

Elintapaohjauksen kehittäjäverkosto

UKK-instituutti koordinoi elintapaohjauksen kehittäjäverkostoa. Verkoston fokuksessa ovat elintapaohjauksen osaamisen kehittäminen, toimivien käytäntöjen ja tukimateriaalien jakaminen sekä tutkitun tiedon jalkauttaminen elintapaohjauksen ammattilaisille.

Verkostossa on mukana kehittäjiä hyvinvointialueilta, alueellisista Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeista, elintapaohjauksen ja liikuntaneuvonnan koordinaattoreita sekä muun muassa edustajat STM:stä ja Liikkuva aikuinen -ohjelmasta. Verkostoa koordinoi UKK-instituutin pieni verkostotiimi.

Verkosto on syntynyt VESOTE-hankkeessa (STM:n elintapaohjauksen kehittämisen kärkihanke vuosina 2017–2018) toimineiden 11 sairaanhoitopiirin ja muiden toimijoiden hankekoordinaattoreiden kesken. Vuonna 2022 verkostoa lähdettiin laajentamaan myös muille alueille. Keväällä 2023 verkostossa oli yli 70 jäsentä, jotka edustavat jo lähes kaikkia hyvinvointialueita.

Verkostoon ovat lämpimästi tervetulleita ne hyvinvointialueilla elintapaohjauksen kehittämisrooleissa työskentelevät, joille verkosto olisi merkityksellinen.

Jos tunnistat itsesi kohderyhmään kuuluvaksi, kysy lisää verkostosta viestinta(a)ukkinstituutti.fi.

Verkoston toiminta

Kehittäjäverkosto kokoontuu virtuaalisesti noin kolme kertaa vuodessa. Kaksi tuntia kestävissä virtuaalitapaamisissa on muutama yhteisestä teemasta ennalta sovittu puheenvuoro, lyhyitä hyvinvointialueiden ja kuntien sekä muiden verkostotoimijoiden ajankohtaisia uutisia sekä aikaa keskustelulle. 

Verkostolla on Teams-työskentelytila, johon tallennamme mm. virtuaalitapaamisten esitysmateriaalit ja muut jaettavat aineistot ja jota käytämme tiedonjako- ja keskustelukanavana. Teamsissa on myös ajan tasalla oleva listaus kehittäjäverkoston jäsenistä yhteystietoineen ja sitä käytetään verkoston sisäiseen tiedonjakoon ja yhteiseen työskentelyyn.

Elintapaohjauksen verkostokirje

Lähetämme myös elintapaohjauksen verkostokirjettä. Sen voi kuka tahansa elintapaohjauksen kehittämisestä kiinnostunut tilata itselleen. Uutiskirje välittää tietoa elintapaohjauksen uutisista sekä UKK-instituutin koulutustarjonnasta ja uusista aineistoista muutaman kerran vuodessa. Myös muilla kehittäjäsverkoston toimijoilla on mahdollisuus jakaa tietoa kirjeen avulla. Lähetämme verkostokirjettä VESOTE-kärkihankkeen koulutustoimintaan ja verkostoihin osallistuneille sekä verkostokirjeen tilaajille, joita on tällä hetkellä noin 1600.

Päivitetty: 23.8.2023

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan