Hyppää sisältöön

Harjoitusohjelma osana päänsäryn hoitoa

Tutustu UKK-instituutin ja Metropolia Ammattikorkeakoulun tutkimuksessa (2012–2016) päänsäryn konservatiivisena hoitona käytettyyn niskan ja hartianseudun harjoitusohjelmaan.

Niskan ja hartianseudun nousujohteinen harjoitusohjelma osana jännityspäänsäryn sekä siihen liittyvän migreenin hoitoa

Kuudesta jaksosta koostuva, nousujohteinen harjoituskokonaisuus on tarkoitettu pääasiassa omatoimiseen harjoitteluun henkilöille, joilla on kaularankaperäisiä päänsärkyjä, jännityspäänsärkyä sekä niihin liittyviä migreenejä. Tarvittaessa harjoitusten tekemiseen voi hakea ohjausta fysioterapeuteilta.

Harjoitusohjelma on puolen vuoden mittainen. Ensimmäinen harjoitusjakso on kevyt ja sitä tehdään kaksi viikkoa. Sen jälkeen toisessa harjoitusjaksossa lisätään toistoja ja pitoaikaa. Sitä tehdään toiset kaksi viikkoa. Loput neljä harjoitusjaksoa olivat tutkimusharjoittelussa kuuden viikon mittaisia. Neljän ensimmäisen harjoitusjakson harjoitteet on tarkoitus tehdä kuutena päivänä viikossa ja kolmen viimeisen jakson harjoitteet neljänä päivänä viikossa.

Tutustu harjoitusohjelman kuuden jakson sisältöihin

Katso harjoitusvideot YouTubessa

Harjoitusohjelma ja harjoitusjaksojen ohjeet ja videot on tuotettu vuonna 2012 osana Kansaneläkelaitoksen rahoittamaa tutkimusta.

Päivitetty: 12.5.2023

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan