Hyppää sisältöön

Terve urheilija – tutkittu tieto valmennuksen tueksi

Terve urheilija -ohjelma on Tampereen urheilulääkäriaseman ja UKK-instituutin tutkitun tiedon jalkautusohjelma. Ohjelma on osa Liikuntavammojen Valtakunnallista Ehkäisyohjelmaa (LiVE). 

Tampereen urheilulääkäriasema vastaa ohjelman verkkosivuista sekä koulutustoiminnasta.

Tavoite

Terve urheilija -ohjelman ensisijaisena tavoitteena on urheilijoiden terveyttä tukevan urheilun ja valmennuksen edistäminen sekä liikuntavammoja tutkitusti ehkäisevien käytäntöjen vieminen valmennukseen. Terveyttä tukevat ja tehokkaat vammoja ehkäisevät toimenpiteet halutaan juurruttaa pysyviksi käytänteiksi lasten ja nuorten urheilijoiden valmennukseen.

Kohderyhmä

Ohjelman ensisijaisena kohderyhmänä ovat nuorten urheilijoiden valmentajat ja ohjaajat sekä huipulle tähtäävien urheilijoiden ja huippu-urheilijoiden valmentajat. Toisena kohderyhmänä ovat urheiluseuroissa liikkuvat lapset ja nuoret sekä heidän perheensä. Ohjelman koulutustoimet on suunnattu ensisijaisesti lajiliitoille, seuroille, liikunnan aluejärjestöille ja urheiluopistoille. 

Vaikutuskanavat

Ohjelma tarjoaa tutkittua tietoa kokonaisvaltaisen ja urheiluvammoja ehkäisevän harjoittelun tueksi. Terveurheilija.fi-verkkosivusto toimii keskeisenä viestintä- ja materiaalinjakokanavana. Materiaalit ovat kaikkien vapaassa käytössä näiden sivujen kautta. 

Terve urheilija on myös Instagramissa (@terveurheilija), Twitterissä (@terveurheilija) ja Facebookissa, joiden kautta voit seurata ohjelmaa. Ohjelman päivityksiä julkaistaan myös UKK-instituutin ja Tampereen urheilulääkäriaseman yhteisellä LinkedIn-tilillä (@ukk-instituutti) ja Terve urheilijan tuottamat videot löytyvät ohjelman YouTube-kanavalta.

Get Set -sovellus

Terve urheilija -ohjelma on suomentanut urheiluvammojen ehkäisyyn suunnitellun Get Set -mobiilisovelluksen. Sovellus auttaa ehkäisemään urheilussa ja liikunnassa sattuvia vammoja tarjoamalla tutkimustietoon pohjautuvia, tehokkaita harjoitteita. Ilmainen sovellus sopii kaikille urheilijoille ja liikunnan harrastajille.

Mobiilisovellus on kansainvälisen olympiakomitean, Oslo Sports Trauma Research Centerin, useiden norjalaisten ja kansainvälisten lajiliittojen sekä Making Waves AS:n yhteistyössä kehittämä.

Lataa Get Set
Androidille Play Kaupasta
iPhonelle App Storesta

Päivitetty: 26.2.2024

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan