Hyppää sisältöön

Verkkokoulutus kaatumisten ehkäisystä

Maksuton, itsenäisesti verkossa opiskeltava koulutuskokonaisuus kaatumisten ehkäisystä on avattu lokakuussa 2019. 

Kaatumisten ehkäisyn verkkokoulutus

Tavoite ja kohdejoukko 

Erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten avuksi tuotetun kahdeksanosaisen koulutus- ja tietopaketin tavoitteena on lisätä tietoutta iäkkäiden kaatumisten ja kaatumisvammojen ehkäisystä. 

Oppimistavoitteet 

Koulutuskokonaisuuden avulla opit tiedostamaan iäkkäiden kaatumisten ehkäisyn merkityksen. Saat myös tietoa, miten voit hyödyntää ja ottaa käyttöösi tutkimusnäyttöön perustuvia työkaluja kaatumisvaaran arviointiin ja kaatumisten sekä kaatumisvammojen ehkäisyyn sosiaali- ja terveydenhuollon eri sektoreilla. 

Opiskelu 

Opiskelun voi aloittaa milloin tahansa ja edetä omaan tahtiin sen mukaan, kun uudet moduulit julkaistaan. Koulutuksesta voi saada myös todistuksen suorittamalla jokaiseen moduuliin sisältyvän oppimistehtävän. 

Kaatumisten ehkäisyn kahdeksan osainen verkkokoulutuspolku, kuvituskuva

Koulutuksen seitsemän ensimmäistä moduulia on nyt opiskeltavissa ja viimeinen moduuli Apuvälineistä ja esteettömyydestä julkaistaan marraskuussa viikolla 47. Jokaiseen moduuliin sisältyy luentotallenne (15–55 min) sekä lyhyt oppimistehtävä. 

Koulutuskokonaisuuden ovat tuottaneet UKK-instituutin erikoistutkija ja projektipäällikkö Saija Karinkanta sekä projektityöntekijä, suunnittelija Tanja Kulmala. Materiaalin verkkototeutuksesta ovat olleet vastaamassa myös UKK-instituutin verkkopedagogi Nina Merivirta-Köykkä, suunnittelija Raija Oksanen ja julkaisusihteeri Tuula Äyräväinen. 

Maksuton koulutuskokonaisuus on laadittu Iäkkäiden kaatumisten ehkäisy kuntien ja maakuntien yhteiseksi tehtäväksi -hankkeessa. Hanke on rahoitettu Sosiaali- ja terveysministeriön terveyden edistämisen määrärahalla. Ilmoittautumisen yhteydessä antamiasi taustatietoja käytämme hankeraportoinnissa. 

Lisätietoja koulutuksesta: suunnittelija Tanja Kulmala.

Koulutusmoduulit 

Tästä linkistä pääset koulutusmoduuleihin. Käytä kirjautumiseen ilmoittautumisen yhteydessä saamaasi käyttäjätunnusta ja salasanaa. Kirjautumisongelmissa ole yhteydessä Tanja Kulmalaan.

Päivitetty: 24.11.2020

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan