Hyppää sisältöön

Viksu­-työkalulla viisasta työmatkaliikkumista työpaikoille

Viksu-työkalu vuonna 2017

UKK-instituutti kehitti vuonna 2017 yhteistyössä Trafin, Tampereen kaupungin ja Kunnossa kaiken ikää -ohjelman kanssa sähköisen Viksu-työkalun. Se oli tarkoitettu helpottamaan työpaikkojen viisaan työmatkaliikkumisen edistämistä, jonka suurimpia esteitä olivat resurssien ja osaamisen puute.  

Työkalusta löytyi yli 50 edistämistoimea, joista kullakin työkaluun rekisteröityneellä työpaikalla oli mahdollisuus valita itselleen sopivimmat sekä seurata niiden toteutumista ja kustannuksia. Valmiit kyselypohjat auttoivat arvioimaan valittujen toimien vaikutuksia ja tulostettava raportti kertoi lopuksi grafiikan keinoin niiden toteutumisasteen, kustannukset ja vaikutukset.

Viksu-työkalu uudistuu

Työkalua ollaan uudistamassa Liikkuva aikuinen -ohjelman koordinoimana. Samalla työkalu siirtyy kokonaan Liikkuva aikuinen -ohjelmalle.

Uuden Viksu-työkalun arvioidaan valmistuvan syksyn 2023 aikana, jonka jälkeen linkki työkaluun löytyy Liikkuva aikuinen -ohjelman kotisivujen lisäksi tästä samasta paikasta UKK-instituutin kotisivuilta. Uudistustyön aikana työkalu ei ole käytössä.

Vanhaan työkaluun rekisteröityneitä työpaikkoja ja niiden laatimia suunnitelmia ei valitettavasti voi siirtää uuteen työkaluun. Myös vanhaa työkalua käyttäneiden työpaikkojen tulee siis kirjautua uudelleen uuteen työkaluun. Uusi työkalu toimii samalla periaatteella kuin vanha, mutta sen ulkoasu ja valikot päivittyvät sekä toimivuus paranee. Uudistustyön aikana pohditaan myös mahdollisuutta laajentaa työkalua viisaan työmatkaliikkumisen lisäksi henkilöstöliikuntaan.

Lue lisää työmatkaliikunnasta 

Päivitetty: 16.2.2024

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan