Hyppää sisältöön

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa – LIITU-tutkimus

Jyväskylän yliopiston johtamassa Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa – LIITU-tutkimuksessa kerätään koko maan kattavasti tietoa muutoksista ala- ja yläkouluikäisten lasten ja nuorten liikunta-aktiivisuudesta, liikuntakäyttäytymisestä ja passiivisesta ajanvietosta sekä näihin yhteydessä olevista tekijöistä.

LIITU-tutkimus toteutetaan kahden vuoden välein sähköisellä kyselyllä ja objektiivisella liikemittarilla. Kyselytutkimuksen toteutuksesta vastaa Jyväskylän yliopisto ja objektiivisesta mittaamisesta UKK-instituutti yhdessä alueellisten yhteistyökumppaneiden kanssa. 

LIITU 2020 -tutkimus 

Koronavirustilanteen takia LIITU 2020 -tutkimus keskeytetään niissä oppilaitoksissa, jotka osallistuvat sekä kyselyyn että liikemittarimittauksiin. Mittaukset siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Olemme näihin oppilaitoksiin yhteydessä ajankohdan varmistuttua. 

Vain kyselyyn osallistuvat oppilaitokset voivat jatkaa tutkimusta. Näille oppilaitoksille on lähetetty asiasta tarkemmat ohjeet. 

Tutkittua tietoa -uutinen: Koronakevään LIITU-tuloksia vuonna 2020

LIITU 2018 tutkimusraportti 

Kokko S, Martin L, toim. Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa: LIITU-tutkimuksen tuloksia 2018. Hki: Valtion liikuntaneuvoston julkaisuja 1, 2019. 

LIITU 2018 -webinaarisarja 

Webinaarisarjassa LIITU 2018 -tutkimuksen tekijät avasivat keskeisimpiä tutkimustuloksia lasten ja nuorten liikuntakäyttäytymisestä Suomessa. UKK-instituutti järjesti yhdessä Jyväskylän yliopiston ja muiden tutkimuksen yhteistyötahojen kanssa seitsemästä verkkoluennosta koostuvan maksuttoman webinaarisarjan syksyllä 2019. 

LIITU 2018 -verkkoluentojen tallenteet ja esitysmateriaalit ovat vapaasti saatavilla. 

LIITU-raportin julkistamistilaisuuden esitys 31.1.2019 Helsingissä. Esityksen piti UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari. Esitys sisältää raportin objektiivisten mittausten tulosten pääkuvaajat ja sanallisen yhteenvedon. (pdf SlideSharessa) 


LIITU 2016 

Kokko S, Mehtälä A, toim. Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa: LIITU-tutkimuksen tuloksia 2016. Hki: Valtion liikuntaneuvoston julkaisuja 4, 2016. 

LIITU 2014 

Kokko S, Hämylä R, toim. Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa: LIITU-tutkimuksen tuloksia 2014. Hki: Valtion liikuntaneuvoston julkaisuja 2, 2015. 

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa (LIITU)* 

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa (LIITU) -tutkimus on yhteistyötutkimus*, jota johtaa Jyväskylän yliopiston Terveyden edistämisen tutkimuskeskus.

Päivitetty: 30.11.2020

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan