Hyppää sisältöön

Kestävyyskunnon arviointi UKK 6 min -kävelytestillä

aika alkaen 25.9.2023
opiskelumuoto verkkokoulutus 
kesto 2 kuukautta 
laajuus noin 15 tuntia itsenäistä opiskelua 
hinta 180 € 
ilmoittautuminen non stop -ilmoittautuminen

 
Hanki valmiudet suunnitella, järjestää ja toteuttaa aikuisille soveltuva 6 minuutin kävelytesti luotettavasti ja turvallisesti.  Verkkokoulutuksessa opit testin tekemisen, tulosten laskemisen ja niiden tulkinnan. Koulutus antaa sinulle myös valmiuksia kestävyysliikunnan yksilölliseen annosteluun testituloksen perusteella.  

Kenelle? 

Verkkokoulutus soveltuu kaikille toimijoille, jotka järjestävät 6 minuutin kävelytestejä terveille aikuisille. 

Opiskelumuoto ja laajuus 

Koulutus sisältää oppimistehtäviä ja käytännön testausharjoituksen. Voit opiskella koulutuksen omassa tahdissasi kahden kuukauden aikana aloituksesta. UKK-instituutin verkko-ohjaaja tukee itsenäistä työskentelyäsi koko jakson ajan. 

Koulutuksen arvioitu kesto on 15 tuntia. 

Osallistujapalautteita 

”Omaan tahtiin eteneminen oli hyvä asia. Luennot ja diat muodostivat hyvän paketin oppimisen kannalta, samoin oppimistehtävät.” 

“Materiaali on hyvä ja jää edelleen käytettäväksi. Asiat tulivat helposti selväksi.” 

Verkko-ohjaaja  

Katriina Ojala 

Lähikuva Kati Ojalasta.

Katriina työskentelee UKK-instituutissa liikuntasuunnittelijana. Hän on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri. Katriinan erityisosaamista ovat terveyskunnon testaaminen ja testausosaamisen kouluttaminen. 

Miksi UKK 6 min -kävelytesti? 

UKK 6 min -kävelytesti on yksinkertainen ja luotettava työkalu terveiden aikuisten kestävyyskunnon arvioimiseen ympäri vuoden. Testissä kävellään 6 minuuttia mahdollisimman nopeasti kiertämällä 15 metrin pituista rataa edestakaisin. 

Testi soveltuu parhaiten yksilötestaukseen, jolloin testin tekeminen onnistuu 18 metriä pitkällä ja noin puolitoistametriä leveällä käytävällä. Testi voidaan toteuttaa myös muutaman hengen ryhmissä, jolloin tilavaatimus kasvaa (esim. liikuntasali). 

Lue lisää UKK 6 min -kävelytestistä verkkosivuiltamme

Tutustu myös UKK 2 km -kävelytestin ohjaajakoulutukseen

Kysy lisää koulutus(a)ukkinstituutti.fi 

Peruutusehdot 

Viimeistään seitsemän päivää ennen koulutuksen alkua tehtävistä peruutuksista peritään toimistokuluina 20 €. Jos peruutus tapahtuu alle 7 päivää ennen koulutuksen alkua, perimme puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli ilmoittautunut jää osallistumatta koulutukseen ilman peruutusta, perimme koulutusmaksun kokonaan.  

Päivitetty: 13.6.2023

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan