Hyppää sisältöön

Luustolle liikettä – uusia tukimateriaaleja ammattilaisille

Luustoliitto ja UKK-instituutti julkaisivat tänään uutta yhteistä materiaalia luustoa vahvistavasta ja luuston heikkenemistä hidastavasta liikkumisesta. Materiaalit on suunnattu erityisesti terveydenhuollon ammattilaisille eri-ikäisten liikkumisen edistämisen tueksi.

Eri-ikäisten liikkumista käsitellään luuston näkökulmasta uusissa tietoiskuvideoissa. Videot on suunnattu erityisesti terveysalan ammattilaisille. Kouluikäisten, työikäisten ja yli 65-vuotiaiden liikkumisesta on omat reilun 5 minuutin mittaiset videonsa.

Videoissa keskitytään erityisesti niihin liikkumisen ja liikunnan ominaispiirteisiin, jotka

  • luovat perustaa vahvalle luustolle
  • ylläpitävät luuston terveyttä
  • vähentävät ikääntymiseen liittyvää luuston haurastumista
  • auttavat torjumaan luunmurtumia ja muita kaatumisvammoja.
Lisää liikettä luustolle -videoiden kansi.

Videot löytyvät UKK-instituutin aineistot-osiosta ja YouTubesta. Ne ovat katsottavissa ja niiden keskeinen sisältö on luettavissa myös UKK-instituutin verkkosivuilta Luuston lujuus -osiosta:

Liikettä osteoporoosista huolimatta

Työryhmä tuotti myös liikuntaohjeen, joka on laadittu osteoporoosia sairastavalle ikäihmiselle. Nelisivuinen esite kiteyttää yli 65-vuotiaiden liikkumisen suositukset luuston terveyden näkökulmasta ja tarjoaa esimerkkejä ja neuvoja liikkumisesta ikäihmiselle, jolla on osteoporoosi. Maksuton esite on ladattavissa sekä Luustoliiton että UKK-instituutin materiaalipankeista.

Esitteen myötä on päivitetty myös UKK-instituutin Liikunta ja sairaudet -osiossa olevan Osteoporoosi ja liikunta -sivun sisältöä.

Materiaalit on tuotettu Luustoliiton ja UKK-instituutin yhteistyönä osana UKK-instituutin Liikkumisen suositukset tunnetuksi ja käyttöön -hanketta. Hanke on saanut rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan