Hyppää sisältöön

Tervekoululainen.fi: Ravintosisällöt kiinnostivat eniten vuonna 2023

UKK-instituutin tervekoululainen.fi-sivusto keräsi vuonna 2023 yhteensä 275 000 sivukatselua. Suurin osa kävijöistä haki suomenkielistä sisältöä yläkouluun suunnatuilta sivuilta. Sivuston ravintosisällöt keräsivät selkeästi eniten sivukatseluja, ja yksittäisistä sisällöistä suosituin oli unitietovisa.

Yläkoulun opetukseen suuntautuvat sisältösivut keräsivät kaksi kolmasosaa koko Terve koululainen -sivuston sivukatseluista. Alakouluun suunnatuille sivuille kertyi 14 % kaikista sivukatseluista. Suomen-, ruotsin- sekä englanninkielistä oppimateriaalia tarjoavan sivuston katseluista 93 % osui suomenkielisille sivuille. Ruotsin- ja englanninkielisistä materiaaleista lääkekasvatuksen sisällöt olivat suosituimpia.

Sivuston katselluimmaksi aihealueeksi nousi ravitsemus. Se keräsi alakoulun ja yläkoulun sisältöineen yhteensä yli viidesosan kaikista sivukatseluista vuonna 2023. Ravinto-osion suosituin sivu koski ateriarytmiä, minkä lisäksi elintapoja ja ruokailutottumuksia käsitteleviin Tavat puntarissa ja Toteutuvatko ravitsemussuositukset -verkkotesteihin vastattiin kumpaankin noin 3 500 kertaa.

Seuraavaksi suosituin teema oli lepo ja uni keräten 16 % kaikista katseluista. Unen tietovisa oli ylivoimaisesti vierailluin yksittäinen sivu koko tervekoululainen.fi-sivustolla. Tietovisa täytettiin loppuun reilut 4 900 kertaa viime vuoden aikana.

Liikkumisen osioissa vierailtiin kolmanneksi eniten. Ne keräsivät 15 % sivukatseluista. Eniten vierailtiin nuorten liikkumissuositusta käsittelevällä sivulla. Koko alakouluosion suosituin sivu esittelee liikunnan hyötyjä.

Fimean kanssa yhteistyössä sivustolle laadittu lääkekasvatuksen kokonaisuus keräsi kaikkiaan 25 000 katselukertaa, ja sen lääkkeiden oikeaa käyttöä käsittelevä sisältösivu sai eniten katseluja sekä suomen että ruotsin kielillä. Lääkekasvatuksen englanninkielisistä materiaaleista suosituimmaksi nousi puolestaan lääkkeiden eri annostusmuotoja käsittelevä sisältösivu.

Tutustu tervekoululainen.fi-sivuston suosituimpiin sivuihin vuonna 2023:

  1. Uni-tietovisa
  2. Unen tarve
  3. Ateriarytmi
  4. Tavat puntarissa -testi
  5. Toteutuvatko ravitsemussuositukset? -testi
  6. Energiansaanti
  7. Millainen on vuorokausirytmisi? -tehtävä
  8. Ravintoaineet
  9. Senttejä lisää pituuteen
  10. Nuorten liikkumissuositus

UKK-instituutin tervekoululainen.fi-sivusto tarjoaa tietopaketteja, tehtäviä ja toimintamalleja erityisesti terveystiedon opetukseen. Yläkouluun ja alakoulun 5.–6.-luokille suunnatut oppimateriaalit ovat maksuttomia ja vapaasti käytettävissä suomeksi, suppeammin ruotsiksi ja lääkekasvatuksen osalta myös englanniksi.

Tervekoululainen.fi-sivuston seurannassa on käytetty Google Analyticsia. Evästeiden hyväksynnän käyttöönotto sivuston uudistuksen yhteydessä kesäkuussa 2023 tiputti loppuvuoden lukuja merkittävästi. Sen jälkeen seurannassa ovat mukana vain evästeet hyväksyneiden käyttäjien sivukatselut.

Sanni Sirviö ja Raija Oksanen

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan