Hyppää sisältöön

Kokeile kotona: Taukojumppia ja treenejä moneen makuun

Lisää liikettä päivään ja ota käyttöösi eri-ikäisille sopivat jumppavideomme ja harjoitusohjelmamme. 

Liikuskelua ja paikallaanolon tauottamista tulee tehdä myös koronan keskellä päivittäin – mitä useammin, sen parempi. Liikuskelu aktivoi lihaksiasi, vähentää kehosi kuormittumista sekä lisää tuki- ja liikuntaelimistösi hyvinvointia. Liike ja liikkuminen ovat tutkitusti tehokkaita keinoja myös esimerkiksi selkäkivun vähentämisessä sekä toimintakyvyn ja elämänlaadun parantamisessa. 

Kokosimme alle UKK-instituutissa tuotettuja taukojumppia ja muita liikkumisvinkkejä. Testaa treenejä, valitse suosikkisi ja aktivoi arkeasi monipuolisilla liikkeillä. 

Tasapaino- ja lihasvoimajumpat 

Iäkkäille suunnatuissa jumpissa harjoitetaan tasapainoa ja lihasvoimaa. Voit valita keskitason ja haastavan jumpan väliltä tai tehdä vaikka molemmat. 

Jumppien liikkeet perustuvat UKK-instituutin ja Luustoliiton vuonna 2013 tekemiin Luustokuntoutujan kotivoimisteluohjelmiin. Kannattaa tutustua myös Luustoliiton tekemiin liikevideoihin

Sylvi-taukojumpat 

Sylvin retrohenkisissä taukojumpissa tehdään kaikenikäisille sopivia liikkeitä parin minuutin ajan. 

Pidä paussi ja suuntaa Sylvin seuraan! 

Selkätreenit 

Oma selkä -harjoitusohjelma tarjoaa videoita selän omatoimiseen lihaskunto- ja liikkuvuusharjoitteluun. Tutustu UKK-instituutin selkätutkijoiden suunnittelemiin ja tutkimusnäyttöön perustuviin lihaskuntoharjoitusohjelmiin ja treenaa turvallisesti. 

  • Aloita tästä -harjoitus on sopiva valinta lihaskuntoharjoittelun aloittamiseen 4─6 viikkoa akuutin alaselkäkivun alkamisen jälkeen. 
     
  • Lisää tehoa- ja Haasta itsesi -harjoitusten liikkeet tuovat asteittain lisää haasteita kehon hallintaan sekä lihasvoiman ja kestävyyden harjoittamiseen. 
  • Liikkuvuusharjoituksen tavoitteena on lihaskireyksien hellittäminen ja liikkuvuuden ylläpito tai lisääminen selässä, etenkin rintarangan alueella sekä olka- ja lonkkanivelissä. 
     
  • Rentoutusharjoitusten tavoitteena on mukavan, selälle sopivan rentoutumisasennon löytäminen sekä rentoutuminen joko ohjatusti lihaskuntoharjoituksen jälkeen tai itsenäisen rentoutusharjoituksen tekeminen. 

Breikkikalenteri 

Smart Moves-, Terve koululainen- ja Terve urheilija -hankkeiden Breikkikalentereilla tauotetaan istumista ja pilkotaan paikallaanoloa. Ota ideat käyttöösi yhden työ- tai opiskeluviikon vinkit sisältävistä interaktiivisista tuotoksista. 

Viikoittain vaihtuvan kalenterin äärelle pääset myös Smartin Instagramissa

22.4.2020 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan