Hyppää sisältöön

Tuoreita dosentuureja UKK-instituutin asiantuntijoille

UKK-instituutin asiantuntijoille Pauliina Husulle ja Mari Leppäselle on myönnetty dosentin arvot. Dosentuurit vahvistavat UKK-instituutin asiantuntemusta erityisesti väestön liikkumisen ja kunnon seurantaan ja terveysyhteyksien tutkimiseen sekä liikuntavammojen ehkäisyyn ja liikuntaturvallisuuden edistämiseen.

Jyväskylän yliopisto on myöntänyt terveystieteiden tohtori Pauliina Husulle terveyden edistämisen dosentuurin, jonka erityisalana on väestön liikkumisen ja terveyden edistäminen.

Parikymmentä vuotta UKK-instituutissa työskennellyt Husu tutkii liikunnan, liikkumattomuuden ja fyysisen kunnon esiintyvyyttä sekä niiden yhteyksiä terveyteen ja sairauksiin.

Helsingin yliopisto myönsi puolestaan liikuntaepidemiologian dosentin arvon terveystieteiden tohtori Mari Leppäselle. Leppäsen tutkii liikunnan ja urheilun aiheuttamien vammojen ilmaantuvuutta, riskitekijöitä ja ennaltaehkäisyä. Näiden selvittäminen on osa liikuntaepidemiologista tutkimusta.

Mari Leppänen vastaa Tampereen urheilulääkäriaseman tutkimustoiminnasta. Yli kymmenen vuotta urheilulääkäriasemalla työskennellyt Leppänen toimii roolissaan tutkimus- ja kehittämisjohtajana myös Terve urheilija -ohjelman johtajana.

Kuvassa vasemmalla UKK-instituutin vanhempi tutkija Pauliina Husu ja oikealla Tampereen urheilulääkäriaseman tutkimus- ja kehittämisjohtaja Mari Leppänen.

Dosenttien yhteystiedot ja lisätietoa henkilöstön esittelysivulla: Pauliina Husu ja Mari Leppänen

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan