Hyppää sisältöön

Postikysely tamperelaisille iäkkäille liikkumisesta ja liikuntapalveluista

65–85-vuotiaiden tamperelaisten liikkumistottumuksista ja liikuntapalveluista toteutetaan postikysely osana UKK-instituutin Ikä-HYTE-hankkeen ja Tampereen kaupungin yhteistyötä. Vastauksia käytetään Tampereen alueen liikuntapalvelutarjonnan ja ikäystävällisen liikkumisen palvelupolun kehittämiseksi. Postikysely on osa UKK-instituutin Ikä-HYTE-hanketta, jossa kehitetään kuntaan iäkkäiden liikkumista edistävä ja kaatumisten ehkäisyn huomioiva palvelupolku liikunta- ja hyvinvointipalveluiden sekä sote-palveluiden välille. Ikä-HYTE-hanke toimii sosiaali- ja terveysministeriön terveyden edistämisen määrärahalla.

Tavoitteena kartoittaa iäkkäiden kuntalaisten liikkumistapoja, -toiveita ja liikuntapalveluiden käyttökokemuksia

Nyt toteutettava postikysely on yksi hankkeen osallistamisen keinoista. Kyselylomakkeet postitetaan viikoilla 39 ja 40 Postin väestörekisteritietoihin pohjautuen satunnaisesti 2 000:lle 65–85-vuotiaalle tamperelaiselle. Kyselyllä selvitetään iäkkäille suunnattujen liikuntapalveluiden nykytilannetta ja kehittämistarpeita – kartoitetaan kokemuksia liikkumisesta, liikkumistottumuksia, liikkumisen turvallisuutta ja liikuntapalveluiden käyttöä. Lisäksi kyselyssä pyritään saamaan ehdotuksia liikuntapalvelujen kehittämiseksi. Kyselyssä ei kerätä henkilötietoja.

Postikysely on osa hankkeen esiselvitystä. Esiselvityksessä kartoitetaan niin iäkkäiden kuntalaisten ajatuksia kuin liikuntapalveluiden nykytilaa. Esiselvityksen tavoitteena on tuottaa tietoa iäkkäiden liikuntapalveluiden nykytilasta Tampereella ja tuoda kuuluviin iäkkäiden kuntalaisten liikkumistapoja, toiveita ja liikuntapalveluiden käyttökokemuksia.

Pääset lukemaan lisää Ikä-HYTE-hankkeesta UKK-instituutin nettisivuilta.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan