Hyppää sisältöön

Move!sta on moneksi – kokemukset jakoon -koulutus starttaa

Lokakuun lopussa alkava verkkokoulutus kokoaa tietoa ja jakaa malleja ja vinkkejä Move!-järjestelmän täysimittaiseen hyödyntämiseen. 

Move!sta on moneksi – kokemukset jakoon -koulutuksen tavoitteena on lisätä koulujen Move!-osaamista ja kehittää Move!-toimintakulttuuria. Viisiosaisessa koulutuksessa käydään vahvaa vuoropuhelua eri ammattilaisten kesken peruskoulun fyysisen toimintakyvyn mittaus- ja seurantajärjestelmän käytäntöjen kehittämiseksi. 

Maksuton koulutuskokonaisuus opettajille ja kouluterveydenhoitajille 

– Opetushallituksen rahoittama koulutus on tarkoitettu perusopetuksen opetushenkilöstölle ja kouluterveydenhuollon toimijoille, valottaa UKK-instituutin hallinto- ja kehitysjohtaja Anne-Mari Jussila

Oman tarpeen mukaan kouluttautuja voi osallistua joko koko koulutusprosessiin tai yksittäisiin jaksoihin. Yhden opintopisteen kokonaisuuden pystyy kokoamaan neljän eri teeman avulla. Verkkojaksoja voi opiskella omaan tahtiin jaksojen avauduttua. Verkko-oppimisympäristössä osallistujat pääsevät myös jakamaan toisilleen hyviä toimintamalleja. 

Kunkin jakson aloitustilaisuudet striimataan eli suoraa lähetystä voi seurata verkon kautta omalta koneelta. Tilaisuudet tallennetaan, joten puheenvuorojen katselu onnistuu myös jälkikäteen. Aloitusiltapäivät järjestetään kukin omalla teemallaan seuraavasti: 31.10. Jyväskylä, 28.11., 30.1.2020 ja 13.2.2020 verkossa sekä 19.3.2020 Helsinki. Koulutuksen teemat jaksoittain: 

  1. Mitkä ovat Move!-järjestelmän tavoitteet ja miten ne saavutetaan? 
  1. Miten toteutan Move!-mittaukset turvallisesti? 
  1. Millaisia ovat alakoulujen Move!-prosessit? 
  1. Millaisia ovat yläkoulujen Move!-prosessit? 
  1. Miten Move!-prosessi parhaimmillaan toimii? 

Koulutuksen ilmoittautuminen on auki. Vielä voi ilmoittautua tässä kuussa alkavaan ensimmäiseen jaksoonkin. Opiskelun aloittaminen onnistuu myös aloitustilaisuuden jälkeen. 

Äänessä arjen toimijoita ja valtakunnan asiantuntijoita 

– Maksutonta koulutusta hallinnoi UKK-instituutin Terve koululainen -hanke. Sitä on suunniteltu ja se toteutetaan yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa. Mukana ovat mm. Jyväskylän yliopisto, Likes tutkimuskeskus ja Terveydenhoitajaliitto, luettelee Jussila. 

Move!-järjestelmän prosessia ja tavoitteita valottavat mm. Minttu Korsberg valtion liikuntaneuvostosta, Matti Pietilä Opetushallituksesta, Arja Sääkslahti Jyväskylän yliopistosta, Marke Hietanen-Peltola Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta ja Tommi Vasankari UKK-instituutista. Ala- ja yläkoulujen toimivia käytäntöjä avaavat useat opettajat  ja kouluterveydenhuollon edustajat ympäri maata. 

Mittausten ja koko prosessin turvallisuutta ja soveltavaa käyttöä käsitellään usealta kantilta. Psykologi Satu Lähteenkorva johdattaa tarkastelemaan mittauksia fyysisen turvallisuuden lisäksi sosiaalisen ja psyykkisen turvallisuuden näkökulmista. Myös palvelu- ja hoitoketjujen eri toimijat sote-alalta pääsevät ääneen koulutuksen aikana. 

Tutustu ensimmäisen jakson aloitustilaisuuden puheenvuoroihin oheisessa videossa. 

Ohjelma puhujineen ja ilmoittautumiset: tervekoululainen.fi/movekoulutus 

17.10.2019 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan