Hyppää sisältöön

Missä ajassa liikkumisen vasta-alkaja voi odottaa vaikutuksia?

Liikkumisen vaikutukset elimistöön, toimintakykyyn ja terveyteen ilmenevät eri tahtiin. 

Esimerkiksi heti liikkeelle lähdettyä aivoissa tapahtuu edullisia muutoksia, joiden myötä vireystila kohoaa ja keskittyminen sekä tarkkaavaisuus terävöityvät. Kun liikuntaa harrastaa säännöllisesti useiden kuukausien ajan, ajattelu ja muistitoiminnot kohentuvat ja muistisairauksien riski pienenee. Tämä johtuu siitä, että liikkumisen myötä aivojen monet rakenteet vahvistuvat ja eri osien yhteistoiminta tehostuu. 

UKK-instituutti on uudistanut liikuntaneuvonnan tueksi materiaalin liikkumisen vaikutuksista. Uusi liikkumisen vaikutusten infograafi tarjoaa ammattilaisen ja asiakkaan väliseen keskusteluun konkreettista fysiologista tietoa, joka auttaa asiakasta ymmärtämään, miksi liikkumista olisi hyvä lisätä. Infograafi antaa muun muassa eväitä yksilöllisen tavoitteen hahmotteluun.

Infograafi liikkumisen vaikutuksista.

Infograafin pohjalta on valmisteilla kuvia liikkumisen vaikutuksista terveyteen ja hyvinvointiin heti liikkuessa ja säännöllisen liikkumisen jatkuttua eri mittaisia aikoja. Infograafista tulee tarjolle myös diasarja.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan