Hyppää sisältöön

Liikuntavammat lisääntyvät – Uudistettu terveurheilija.fi taistelee vammoja vastaan

Tiedote 15.10.2019 

Terve urheilija -verkkosivuilta löydät luotettavaa tietoa urheilijan ja liikkujan vammojen ehkäisystä sekä terveydestä ja ravitsemuksesta.

Tiesitkö, että Suomessa sattuu vuosittain noin 430 000 liikuntavammaa. Suuri osa näistä vammoista voitaisiin ehkäistä! 

Uudistetuille Terve urheilija -sivuille on koottu tutkittuun tietoon perustuvat infopaketit yleisimmistä urheiluvammoista ja niiden ennaltaehkäisystä kehonosittain. Sivuilla on omat osionsa esimerkiksi selän, polven sekä nilkan vammoille. 

– Lisäksi sivustolta löytyy runsaasti tietoa sairauksien ennaltaehkäisyyn tähtäävästä terveydenhuollosta, laadukkaasta hoidosta ja urheilijan ravitsemuksesta, kertoo sivujen uudistuksesta vastannut tutkimus- ja kehittämispäällikkö Mari Leppänen Tampereen urheilulääkäriasemalta. 

Terve urheilija -sivujen uutisissa julkaistaan kansantajuisesti uusimpia tutkimustuloksia vammojen ehkäisystä meiltä ja maailmalta. Lisäksi sivustolle tuotetaan laadukkaita materiaaleja urheilijoiden valmennuksen ja terveydenhuollon tueksi. 

– Kaikille vapaasti saatavilla olevista aineistoista löytyy esimerkiksi harjoitusohjelmia ja -videoita sekä terveydenhuollon ja ravitsemuksen ohjeita ja tukimateriaaleja, Leppänen listaa. 

Tutkittu tieto valmennuksen tueksi 

Terve urheilija -sivuston sisällöt perustuvat tutkimustietoon ja ovat alan tutkijoiden, lääkäreiden, fysioterapeuttien sekä ravitsemusasiantuntijoiden tuottamia. Terve urheilija -ohjelman verkkosivuista ja koulutustoiminnasta vastaa UKK-instituutissa toimiva Tampereen urheilulääkäriasema. 

Terve urheilija -ohjelmaa voi seurata myös Twitterissä (@terveurheilija) ja Facebookissa. Ohjelman tuottamat videot löytyvät Terve urheilijan YouTube-kanavalta. Terve urheilija -sivuston markkinointikuvia voi ladata UKK-instituutin verkkolehdestä

Terve urheilija menestyy! 

Lisätiedot: 

terveurheilija.fi 

taula.fi 

TtT, tutkimus- ja kehittämispäällikkö Mari Leppänen, 046 922 2155, mari.leppanen(a)ukkinstituutti.fi 

Terve urheilija -logo
Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan