Hyppää sisältöön

Get Set -mobiilisovelluksesta harjoitteita urheiluvammojen ehkäisyyn nyt myös suomeksi

Tiedote 6.5.2020 

Terve urheilija -ohjelma on suomentanut urheiluvammojen ehkäisyyn suunnitellun Get Set – Train Smarter -mobiilisovelluksen. Sovellus auttaa ehkäisemään urheilussa ja liikunnassa sattuvia vammoja tarjoamalla tutkimustietoon pohjautuvia, tehokkaita harjoitteita. 

Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että hyvin suunnitellulla ja huolellisesti toteutetulla alkulämmittelyllä voidaan vähentää urheiluvammojen riskiä yli 50 %. Get Set – Train Smarter kehitettiin vuoden 2014 nuorten kesäolympialaisia ja 2016 nuorten talviolympialaisia varten Kansainvälisen Olympiakomitean, Oslo Sports Trauma Research Centerin, useiden norjalaisten ja kansainvälisten lajiliittojen sekä Making Waves AS:n yhteistyön tuloksena. 

‒ Get Set -sovellus on loistava työkalu urheiluvammojen ehkäisyyn. Päätimme suomentaa norjalaisten yhteistyökumppaniemme tuottaman sovelluksen, sillä vastaavaa tutkittuun tietoon perustuvaa maksutonta sovellusta ei ollut Suomessa tarjolla, Tampereen urheilulääkäriaseman tutkimus- ja kehittämispäällikkö Mari Leppänen kertoo. 

Valmiit harjoitusohjelmat 55 lajiin 

Sovelluksesta löydät valmiit harjoitusohjelmat 40 kesä- ja 15 talvilajiin. Vaihtoehtoisesti vammoja ehkäisevät harjoitteet voi valita tietylle kehonosalle. Harjoitteissa on mukana useita eri variaatioita ja kolme eri vaikeustasoa. Get Set -harjoitteet on suunniteltu niin, että ne voi tehdä ilman kalliita harjoitusvälineitä, helposti ja turvallisesti paikasta riippumatta. 

‒ Sovellus sisältää suuren liikepankin, josta löytyy monipuolisia harjoitteita kaikenikäisille ja -tasoisille urheilijoille ja liikkujille. Vammojen ehkäisyn lisäksi harjoitteet kehittävät myös lihaskuntoa, liikehallintaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Harjoitteiden säännöllisellä käytöllä voidaan lisätä urheilijoille merkityksellisiä terveitä harjoituspäiviä, Leppänen vakuuttaa. 

Get Set on saatavilla maksutta iOS- ja Android-mobiililaitteille yhdeksällä eri kielellä. Kaikki harjoitteet voi katsoa videoina, liikkeiden oikeaan suoritustekniikkaan on tarjolla myös lyhyet ohjeistukset. Ne voi tarvittaessa ladata PDF-tiedostoina arjen valmennuksen tueksi. 

Lisätietoa 

Tampereen urheilulääkäriasema, tutkimus- ja kehittämispäällikkö Mari Leppänen, 046 922 2155, mari.leppanen(a)ukkinstituutti.fi 

Lataa Get Set 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan