Hyppää sisältöön

Päivitettyä materiaalia kaatumisten ehkäisystä

Kaatumisen ehkäisyn sisältöjä on päivitetty ukkinstituutti.fi-sivustolla kesän aikana. Materiaalit ja linkit on tarkastettu ja täydennetty lukuisien kaatumisen ehkäisyn parissa toimivien organisaatioiden ja järjestöjen kanssa.

UKK-instituutin verkkosivut tarjoavat kohdennetut tietopaketit kaatumisen ehkäisystä ammattilaisille, järjestötoimijoille sekä iäkkäille itselleen ja heidän läheisilleen. Kaatumisen ehkäisyn osioon on koottu tietoa muun muassa kaatumisen vaaratekijöistä ja ehkäisykeinoista. Sivuilta löytyy käytännön vinkkejä, toimintamalleja sekä työkaluja niin ammattilaisten kuin iäkkäiden itsensä ja heidän läheistensä käyttöön.

Järjestötoimijoille suunnatuille sivuille on koottu aihealueittain monien eri järjestöjen ja muiden toimijoiden materiaaleja. Nämä materiaalit linkityksineen on nyt päivitetty ja täydennetty. Erilaiset järjestö- ja yhdistystoimijat voivat käyttää niitä omassa kaatumisen ehkäisytyössään. Materiaalia on muun muassa seuraavista kaatumisen ehkäisemisen aihealueista:

  • liikunnasta
  • ravitsemuksesta
  • mielen hyvinvoinnista
  • unesta ja aivoterveydestä
  • kivusta ja lääkityksestä
  • alkoholista sekä muista päihteistä
  • ympäristöstä ja asumisesta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä liikunta-alan ammattilaisten käyttöön löytyvät muun muassa linkit kaatumisvaaran arviointityökaluihin, UKK-instituutin KaatumisSeula®-työkaluihin sekä muihin jaettaviin materiaaleihin kaatumisen ehkäisytyön tueksi. Myös Suomeen sovitettu kaatumisten ehkäisyn suositus ja sitä elokuussa 2023 esitelleen webinaarin tallenne löytyvät sivustolta.

Tutustu päivitettyihin kaatumisen ehkäisyn materiaaleihin ukkinstituutti.fi-sivustolla:

Kuva: UKK-instituutti / Studio Reetta Muranen

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan