Hyppää sisältöön

Koulutus

Kehitä osaamistasi terveysliikunnan edistämisessä

Oletko terveydenhuollon tai liikunnan ammattilainen tai opiskelija? Vai järjestötoimija tai muu terveyden ja terveysliikunnan edistäjä? Tarjoamme täydennyskoulutusta juuri sinulle. 

Koulutuksemme pohjautuvat tutkittuun tietoon. Kouluttajina toimivat pääsääntöisesti UKK-instituutin omat tutkijat ja asiantuntijat vahvalla kokemuksellaan. 

Osa koulutuksistamme on terveydenhuollon- ja liikunta-alan ammattilaisille ja muille terveydenedistäjille suunnattua maksullista ammatillista täydennyskoulutusta. Osa koulutustarjonnastamme on STEAn tukemaa maksutonta koulutusta SOSTE-järjestöissä toimiville liikunnanedistäjille. Muutamat koulutuksistamme ovat tutkimus- ja kehittämishankkeiden maksutonta koulutusta, joka on suunnattu hankkeiden kohderyhmille ja muille kiinnostuneille. 

Koulutuskalenteri syksy 2020 

Terveysliikuntapäivät: Hyvinvointia 24/7 — Kaikki liike vaikuttaa 

WEBINAARISARJA 11/2020 

Terveysliikuntapäivät järjestetään 30. kerran. Osallistu vaivattomasti ja turvallisesti verkon välityksellä! Päivät koostuvat 21.10. pidetystä verkkoseminaarista sekä marraskuussa järjestettävästä webinaarisarjasta. 

Vielä ehdit mukaan webinaarisarjaan, joka on suunnattu työterveyshuollon, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä liikunta-alan ammattilaisille ja päättäjille ympäri Suomen. 

Vakaasti eteenpäin -seminaari 

25.11.2020 

Maksuttomaan seminaariin voit osallistua verkossa sekä eri puolille Suomea kokoontuvissa ns. kisastudioissa.

Päivän aikana kuulet mm. sairaalassa tapahtuvasta kaatumisten ehkäisystä, kokemuksia alueellisesta kehittämistyöstä ja ajatuksia tulevasta sote-uudistuksesta kaatumisten ehkäisytyön näkökulmasta.

Seminaari on Iäkkäiden kaatumisten ehkäisy kuntien ja maakuntien yhteiseksi tehtäväksi -hankkeen päätösseminaari. Hanke on toteutettu sosiaali- ja terveysministeriön tuella (terveydenedistämisen määräraha).

Tukevasti ja turvallisesti liikkeellä 

1.9. – 3.11.2020 Koulutus käynnissä

Maksuton monimuotokoulutus koostuu itsenäisestä verkko-opiskelusta ja yhdestä lähiopetuspäivästä. Koulutuksesta saat tehokkaita ja tutkittuun tietoon perustuvia työkaluja iäkkäiden toimintakyvyn tukemiseen ja parantamiseen liikuntaharjoittelun avulla.

Vuonna 2020 koulutusta koordinoi Iäkkäiden kaatumisten ehkäisy kuntien ja maakuntien yhteiseksi tehtäväksi -hanke (STM:n määrärahahanke).

TULE-ystävällinen joogapilates -ohjaajakoulutus 

syyskuu 2020 – maaliskuu 2021 Koulutus käynnissä

1650 € 

Tule mukaan joogapilateksen ohjaajakoulutukseen, jonka perustana on tuki- ja liikuntaelimistön (TULE) terveyttä tukeva harjoittelu. 

Elintapaohjauksen perusteet -verkkokoulutus järjestötoimijoille 

1.10. – 1.12.2020 Koulutus käynnissä

Järjestötoimijoille maksuton, STEA:n rahoittama 

Verkkokoulutus tarjoaa sinulle ajankohtaista ja tutkittua tietoa liikkumisen, levon ja ravitsemuksen teemoista. Tieto luo sinulle perustan erilaisiin asiakastilanteisiin, joissa sivutaan tai käsitellään elintapoja. Koulutus tarjoaa sinulle myös konkreettisia työvälineitä elintapaohjaukseen liittyvään asiakastyöhön ja kouluttamiseen. 

Unen ABC -verkkokoulutus 

Haluatko syventää ja laajentaa unitietämystäsi? Tule mukaan verkkokoulutukseen, josta saat käyttöösi kattavan materiaalipaketin unesta, unettomuuden lääkkeettömästä hoidosta ja unilääketieteestä sekä unettomuuden ja unihäiriöiden hoitoon liittyviä työvälineitä. 

Verkkokoulutus sisältää kolme osaa, joista voit valita itsellesi sopivimmat: 

A. Yleistietoa unesta 70 € Koulutus käynnissä
B. Unettomuuden lääkkeetön hoito 100 € Koulutus käynnissä
C. Unilääketieteen perusteet 100 € 12.11. – 10.12.2020 

 Voit koota osista itsellesi sopivimman paketin, jolloin saat hintaan pakettialennuksen. 

Move!sta on moneksi – kokemukset jakoon 

Itseopiskelupaketti verkossa

maksuton, Opetushallituksen rahoittama 

Ilmoittautuminen on päättynyt!

Sairaiden ja liikuntarajoitteisten liikuntaneuvonta 

8.10. – 4.12.2020  Koulutus käynnissä

175 € 

Haluatko saada varmuutta ja välineitä liikuntaneuvontatyöhösi? Tule mukaan verkkovalmennukseen, jonka myötä ymmärrät asiakkaiden sairauksien ja liikuntarajoitteiden vaikutukset asiakkaan lähtökohtiin ja suhtautumiseen liikkumisen lisäämiseen. 

Osteoporoosi ja liikunta – luustokuntoutujan liikuntaharjoittelu 

26.10.–6.12.2020  Koulutus käynnissä

Maksuton koulutus ensisijaisesti aikuisten luustokuntoutujien parissa työskenteleville sosiaali- ja terveydenhuollon sekä liikunta-alan ammattilaisille. 

Kaatumisten ehkäisyn verkkokoulutus 

Erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten avuksi tuotetun kahdeksanosaisen koulutus- ja tietopaketin tavoitteena on lisätä tietoutta iäkkäiden kaatumisten ja kaatumisvammojen ehkäisystä.

Koulutuksesta on tähän mennessä julkaistu seitsemän moduulia ja viimeinen kahdeksas moduuli julkaistaan viikolla 46. Koulutuksen voi edelleen aloittaa ja sitä koordinoidaan TE-määrärahalla vuoden 2020 loppuun asti.

Kestävyyskunnon arviointi UKK 6 min -kävelytestillä 

Aloita milloin vaan, ja opiskele omassa tahdissasi kahden kuukauden aikana. 

180 € 

Kestävyyskunnon arviointi UKK 2 km -kävelytestillä 

Aloita milloin vaan, ja opiskele omassa tahdissasi kahden kuukauden aikana.

 180 € 

Valitse itsellesi sopiva tapa opiskella 

Toteutamme erilaisia oppimisratkaisuja. Osa tarjonnastamme on monimuotoisia koulutuskokonaisuuksia, jotka sisältävät käytännönläheistä lähiopetusta UKK-instituutissa Tampereella ja itseopiskelua sekä oppimistehtäviä helppokäyttöisessä verkko-oppimisympäristössä. Verkko-opiskelussa kouluttajamme ja verkko-ohjaajamme ovat tukenasi opinnoissa koko koulutusjakson ajan. 

Osa täydennyskoulutuksistamme on opiskeltavissa täysin verkossa. Verkkokoulutuksissamme täydennät omaa osaamistasi ja saat uusia eväitä työarkeen, kun sinulle sopii. Verkkokoulutus tarjoaa mahdollisuuden itseopiskeluun omassa aikataulussa. Tarvitset vain tietokoneen, verkkoyhteyden ja perustaidot niiden käyttöön. 

Järjestämme myös asiantuntijawebinaareja terveysliikunnan eri aihealueista. Lyhyillä verkkoluennoilla saat uusinta tutkimustietoa helposti paikasta riippumatta. 

Katso koulutustarjontamme sisältöalueittain 

Yleistä tietoa koulutuksistamme 

Hinnoittelu 

Koulutushinnat vaihtelevat ja maksut kattavat hieman eri sisältöjä koulutuksen toteutustavan mukaan. Koulutusmaksun sisällön näet kunkin koulutuksen tiedoista. UKK-instituutin järjestämä koulutus on arvonlisäverotonta. 

Järjestämme STEA:n tukemana maksutonta koulutusta SOSTE-järjestöille. Myös kehittämis- ja tutkimushankkeemme tarjoavat maksuttomia koulutuksia ja verkkoluentoja. 

Ilmoittautuminen 

Ilmoittaudu verkossa. Saat ilmoittautumisen yhteydessä vahvistuksen ilmoittautumisen vastaanottamisesta ja maksullisissa koulutuksissa laskun. Koulutuksen lähestyessä saat koulutuskutsun, mahdolliset ohjeet ennakkotehtäviin tai -aineistoihin ja muita käytännön tietoja. 

Voit olla meihin yhteydessä sähköpostilla osoitteella koulutus(a)ukkinstituutti.fi. 

Peruutusehdot 

Viimeistään seitsemän päivää ennen koulutuksen alkua tehtävistä peruutuksista peritään toimistokuluina 20 €. Jos peruutus tapahtuu alle 7 päivää ennen koulutuksen alkua, perimme puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli ilmoittautunut jää osallistumatta koulutukseen ilman peruutusta, perimme koulutusmaksun kokonaan. 

Päivitetty: 9.11.2020

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan