Hyppää sisältöön

Uudet lasten ja nuorten liikkumissuositukset julkistetaan 7.4.

Lasten ja nuorten uudistettu liikkumissuositus julkaistaan etätilaisuudessa keskiviikkona 7.4. kello 12–14. Julkistamistilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämään tilaisuuteen tulee ilmoittautua ennakkoon viimeistään 31.3.

Suositus kuvaa parhaaseen tieteelliseen näyttöön perustuen, kuinka paljon ja millaista liikuntaa lapset ja nuoret tarvitsevat hyvinvointinsa turvaamiseksi.

Kotimaisen työn perustana on käytetty WHO:n (2020) sekä Yhdysvaltojen sosiaali- ja terveysministeriön (2018) julkaisemien fyysisen aktiivisuuden suositusten tietopohjaa, jota on rikastettu kotimaisella tutkimustiedolla ja kansallisen toimintaympäristön ominaispiirteillä. Suosituksen mukaisesti Suomessa liikkuu vain noin kolmasosa lapsista ja nuorista.

Suositus valmisteltiin liikuntapolitiikan koordinaatioelimen nimittämässä monitieteisessä ja -ammatillisessa lasten ja nuorten liikkumisen ja hyvinvoinnin asiantuntijaryhmässä. Työryhmän puheenjohtajana toimi pääsihteeri Minttu Korsberg valtion liikuntaneuvostosta (OKM) ja valmistelijoina liikuntapedagogiikan apulaisprofessori Arja Sääkslahti Jyväskylän yliopistosta, tutkimusjohtaja Tuija Tammelin Likes-tutkimuskeskuksesta sekä johtaja Tommi Vasankari UKK-instituutista.

UKK-instituutti valmistelee suosituksen käytännön työkaluja kevään 2021 aikana.

Katso julkistustilaisuuden ohjelma ja ilmoittaudu (OKM)

Lue suositusten uudistustyöstä (OKM)

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan