Hyppää sisältöön

UKK-instituutti yhteistyöhön Fimean kanssa – Lääkekasvatussivuston materiaali tavoittaa opettajat aikaisempaa paremmin

Fimea on käynnistänyt ainutlaatuisen yhteistyön UKK-instituutin kanssa: Fimean laatimat ja ylläpitämät lääkekasvatussivuston materiaalit siirtyvät UKK-instituutin Terve koululainen -sivustolle.

– Lääkekasvatus.fi-sivusto on julkaistu vuonna 2011, mutta toteuttamiemme opettajahaastattelujen perusteella se ei ole tavoittanut kohderyhmäänsä parhaalla mahdollisella tavalla. Parantaaksemme tärkeän viestimme vaikuttavuutta lähdimme etsimään yhteistyökumppania, jonka kautta opettajat tavoitettaisiin nykyistä paremmin, toteaa ylijohtaja Eija Pelkonen.

UKK-instituutin ylläpitämä Terve koululainen -sivusto on laajasti peruskoulun opettajien käytössä. Sivustolta löytyy kattavasti materiaalia esimerkiksi liikunnan ja ravitsemuksen opetukseen.

– Kun Fimea lähestyi UKK-instituuttia, totesimme pian, että lääkekasvatusmateriaali täydentää Terve koululainen -sivuston muuta sisältöä hyvin. Yhteistyön käynnistäminen tuntui luontevalta, toteaa UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari

Valmiita tuntisuunnitelmia opettajille ja sähköisiä tehtäviä koululaisille

Lääkekasvatusmateriaali sisältää laajan tietopaketin lääkkeiden oikeasta käytöstä ja luotettavista lääketiedon lähteistä. Lisäksi materiaalissa on valmiita eri luokka-asteille sopivia tehtäviä ja tuntisuunnitelmia opettajien käyttöön. Isoin uudistus on se, että suurin osa tehtävistä on uudistettu sähköisesti toteutettaviksi. Koululainen voi itse tehdä tehtäviä millä tahansa laitteella, jossa on internet-yhteys, kuten tietokoneella, tabletilla, puhelimella tai älytaululla. Lääkekasvatusmateriaali päivitetään kokonaisuudessaan siirron yhteydessä.

Lääkekasvatusmateriaali julkaistaan Terve koululainen -sivustolla tammikuussa 2022. Julkaisuajankohta tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja antaa

Eija Pelkonen, ylijohtaja (Yhteistyö ja sopimus)
p. 029 522 3100, sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)fimea.fi

Tommi Vasankari, johtaja, UKK-instituutti (Yhteistyö ja sopimus)
p. 040 505 9157, sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)ukkinstituutti.fi

Päivi Kiviranta, kehittämissuunnittelija (Lääkekasvatusmateriaalin sisällöt)
p. 029 522 3522, sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)fimea.fi

Raija Oksanen, viestintäasiantuntija (Lääkekasvatussivuston rakenne)
p. 050 364 5875, sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)ukkinstituutti.fi

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan