Hyppää sisältöön

UKK-instituutin uudet verkkosivut on avattu

UKK-instituutin uudet verkkosivut on julkaistu. Sivusto palvelee entistä paremmin erilaisten käyttäjien tarpeita.

Tervetuloa uusille kotisivuillemme! Uudistuksen tavoitteena oli parantaa sivujen saavutettavuutta, selkiyttää valikkoa, tarjota hyvät hakutoiminnot ja toimiva käyttäjäkokemus erityisesti mobiilissa. Sivusto tarjoaa myös entistä enemmän linkityksiä sivuston osien välillä.

Jotain uutta, jotain vanhaa

Sivuston sisältöjä on ryhmitelty päävalikkoon sisällöittäin; liikkuminen, fyysinen kunto, liikkumisen turvallisuus ja liikkumisen edistäminen sekä elintapaohjaus. Osioiden sisältöjä on päivitetty ja täydennetty isolla panostuksella. Instituutin palvelut ja toiminnan kuvaukset löytyvät toisesta ylävalikosta.

Uudistus toi mukanaan modernin verkkokaupan terveyden edistämisen aineistojen tilaamiseen ja lataamiseen. Jotain vanhaakin on säästetty, vain muotoa ja toimintoja uusittu: UKK-instituutin tutkimus- ja kehittämishankkeet sekä julkaisut löytyvät tuttuun tapaan omina hakemistoinaan hakutoimintoineen.

Käyttäjäseuranta ja -palaute osviittana

UKK-instituutin sivuston kävijäkyselyä ja seurantatietoja hyödynnettiin uuden sivuston suunnittelussa. Talon omat sisältöasiantuntijat antoivat arvokasta panostaan suunnittelun ja rakentamisen eri vaiheissa sekä päivitettyjen sisältöjen tuottamisessa.

Keskeinen osa uudistusta oli varmistaa verkkopalvelun saavutettavuus eli esteettömyys uuden digipalvelulain mukaisesti. Saavutettavuuden parantamiseksi muun muassa sivuston kirjasinten ja värien erottumiseen sekä linkkien ja painikkeiden kokoon on kiinnitetty erityistä huomiota. Sivustosta on laadittu lain edellyttämä saavutettavuusseloste. 

Työ jatkuu

Sivuston sisältö täydentyy ja jalostuu jatkuvasti. Sivusto julkaistiin 30.10.2020. Uudistus jatkuu linkitysten ja kuvituksen täydentämisellä heti julkistuksen jälkeen.

Jatkossakin sisältöanalytiikkaa ja kävijäpalautetta seurataan ja niihin reagoidaan tarpeen mukaan. Sivuston toiminnallisuuksia on testattu, mutta mukana on varmasti myös virheitä. Jos huomaat sivustossa toimimattomuuksia, niin kerro niistä palautelomakkeen kautta. Samaa reittiä voit myös antaa kiitosta ja kehittämisehdotuksia.

Verkkosivusto hakemistoineen ja verkkokauppoineen on toteutettu WordPress-alustalle, yhteistyökumppanina uudistuksessa on ollut Muuks Creative.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan