Hyppää sisältöön

Talvipyöräily mietinnässä – mitä siihen tarvitaan?

Kysyimme Instagram-tilimme seuraajilta vinkkejä talvipyöräilyyn. Saimme komean määrän vastauksia. Kiitos kaikille vinkkinsä IG Storyssa jakaneille!

Kokosimme vastauksista liikuntasuunnittelijamme Katriina Ojalan kanssa kuuden kohdan vinkkipaketin.

Ingoraafi talvipyöräilyyn vinkeistä: asenna, nastarentaat ja kypärä, pyörän kunto, vaatetus, aika, valot ja heijastimet.
Infograafi: Vinkit talvipyöräilyyn

Asenne

Päätä milloin ja missä olosuhteissa lähdet pyörällä. Ja pysy päätöksessäsi. Ajattele, että olet mahtava tyyppi, kun pyöräilet talvellakin. Haastavat olosuhteet kehittävät kuntoasi monipuolisesti.

Nastarenkaat ja kypärä

Laadukkaat nastarenkaat ja sopiva kypärä ovat turvallisen talviajon peruspilareita.

Pyörän kunto

Varmista, että ketjut, jarrut ja vaihteet toimivat moitteitta ja että pyörä on muutoinkin huollettu.

Vaatetus

Säänmukainen ja riittävän lämmin vaatetus tekee pyöräilystä miellyttävää. Kerrospukeutuminen on toimiva yhtälö myös pyöräillessä. Sateen- ja tuulenpitävää päällimmäiseksi kerrokseksi kelin mukaan ja alle riittävä määrä kerroksia lämpötilan mukaan. Erityisesti pakkaskeleillä kasvojen suojaaminen sekä tarpeeksi lämpimät käsineet ja jalkineet ovat tärkeitä.

Aika

Varaa riittävästi aikaa. Talvella tarvitset enemmän aikaa matkaasi kuin kesäkelillä ajaessasi. Lumikerros, sohjo ja auraamattomat väylät hidastavat matkantekoa.

Valot ja heijastimet

Kun poljet hämärällä tai pimeässä, laita päälle asiamukaiset etu- ja takavalot. Pue myös yllesi turvallisuutta lisäävää heijastavaa vaatetta tai heijastinliivi tai -valjaat.

Talvipyöräily todeksi!

12.2. vietetään Talvipyöräile töihin -päivää. Mikäpä sen parempi päivä pohtia tai testata, olisiko talvipyöräily sinun juttusi. Jos teet etätöitä, mieti voisitko polkea vaikka kauppareissuja pyörällä.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan