Hyppää sisältöön

SOSTE-järjestöjen liikuntaväki koolla Tampereella

UKK-instituutin Liikkeelle-järjestöpäivä tarjosi osallistujille tuoretta tietoa, tuunausverstaita, toripöytiä ja tuttujen tapaamisia. 

UKK-instituutti järjesti 4.9.2019 historian ensimmäisen Liikkeelle-järjestöpäivän. Tapahtuma oli suunnattu SOSTE-jäsenjärjestöjen liikunnankehittäjille, ja paikalle saapui viitisenkymmentä aktiivista järjestötoimijaa. 

– Ihmiset olivat mukana hyvällä fiiliksellä, kertoo Järjestöpäivän toteutuksesta vastannut erikoistutkija Marjo Rinne
– Innostunut puheensorina täytti talon, kun osallistujat tutustuivat toisiinsa, kertoivat kuulumisistaan ja suunnittelivat yhteistyökuvioita. 

Päivän aikana kuultiin puheenvuoroja terveysliikunnan ajankohtaisista teemoista, kuten liikkumisen suositusten uudistamistyöstä ja järjestöjen kanssa toteutettavasta elintapapilotista. Lisäksi luotiin katsaus yhteistyönä tehtyihin, diagnoosipohjaisiin liikuntaneuvonnan muistilistoihin sekä seurattiin UKK 6 min -kävelytestidemoa. 

– Järjestöt odottavat UKK-instituutilta nimenomaan tutkitun tiedon jalkauttamista, Rinne mainitsee. 
– Järjestöpäivä on yksi jalkauttamisen muoto ja varsin onnistunut sellainen: päivä tarjosi järjestötoimijoille palautteen perusteella runsaasti tuoretta tietoa ja uusia oivalluksia. 

Tuunausverstaissa osallistujat pääsivät ideoimaan UKK-instituutin verkkosivuille rakennettavaa Järjestöportaalia, joka valmistuttuaan tarjoaa järjestötoimijoille helpon pääsyn heitä hyödyttäviin sisältöihin. Puhetta riitti myös liikuntasaliin pystytetyllä Järjestötorilla, missä 18 tahoa esitteli hankkeitaan ja aineistojaan. 

– Sekä Järjestötori että Järjestöpäivä saivat kehuja vuorovaikutuksellisesta, yhteistyön merkitystä korostavasta tunnelmastaan, Rinne iloitsee. 
– UKK-instituutti haluaa myös jatkossa järjestää foorumeita, joilla muutkin kuin järjestöjen johtohenkilöt pääsevät keskustelemaan yhteisestä tehtävästään, liikkumisen edistämisestä. 

Yhteisiä keskusteluja voi jatkaa vaikkapa 29. Terveysliikuntapäivillä UKK-instituutissa 22.–23.10.2019. Ilmoittaudu oitis mukaan, nähdään Tampereella lokakuussa! 

Järjestöpäivä sosiaalisessa mediassa 
Tutustu Järjestöpäivän tunnelmiin somessa #järjestöpäivä-tunnisteella sekä UKK-instituutin sosiaalisen median kanavissa: Facebook, Instagram ja Twitter

Lue lisää: 

Liikkeelle-järjestöpäivä 

Elintapapilotti 

UKK 6 min -kävelytesti 

Terveysliikuntapäivät 

5.9.2019 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan