Hyppää sisältöön

Päivitetyt liikkumisen suositukset esillä SUN radiossa liikkumisen teemaviikoilla

Kuuntele keskustelut liikkumisen suosituksista eri kohderyhmille. 

Alkuvuodesta Pirkanmaan alueen radio SUNissa on puhuttu paremman elämän rakennusaineista, kun teemana on ollut liikkuminen ja hyvinvointi. UKK-instituutin asiantuntijat ovat olleet kertomassa jo päivitetyistä sekä tulevana keväänä päivittyvistä liikkumisen suosituksista. 

– SUN radion kanssa tehty yhteistyö on ollut uutta ja mielenkiintoista. Tämä on yksi tapa monikanavaisen viestinnän aikana tuoda päivitetyt liikkumisen suositukset ihmisten tietoisuuteen, kertoo UKK-instituutin hallinto- ja kehitysjohtaja Anne-Mari Jussila
Liikkumisen suosituksia käsittelevät jaksot kuultiin tammikuun aikana radiosta. Jaksot ovat nyt kuunneltavissa tallenteina SUN radion verkkosivuilla. 
– Toivottavasti moni hyötyy tallenteista ja löytää suosituksista jotain itselleen sopivaa ja hyödyllistä, toteaa Jussila. 
– Tallenteiden lisäksi suosituksista löytyy paljon lisätietoa UKK-instituutin omilta verkkosivuilta

Liikkumisen suositukset tallenteina 

Radio SUNin sivuilla on kuunneltavissa neljä tallennetta liikkumisen suosituksista. Jaksoissa käsitellään aikuisten, ikääntyvien, lasten ja nuorten sekä soveltavan liikkumisen suosituksia. 

Aikuisten liikkumisen suositus päivittyi loppuvuodesta 2019. SUN radion haastateltavana aikuisten liikkumisen suosituksista kävi UKK-instituutin erikoistutkija Pauliina Husu. Aiheena keskustelussa on mm., että uudistunut suositus huomioi entistä paremmin kevyen liikuskelun, paikallaanolon tauottamisen sekä riittävän unen merkityksen. 

UKK-instituutin erikoistutkija ja hankepäällikkö Saija Karinkanta puolestaan kertoi SUN radion haastattelussa, mitkä ovat päivitetyt liikkumisen suositukset ikääntyvälle väestölle. Jaksossa tulee paljon vinkkejä muun muassa siitä, miten lisätä hyötyliikuntaa arkeen. 

Lasten ja nuorten liikkumisen suositusten päivitys alkaa tulevan kevään aikana. Hallinto- ja kehitysjohtaja Anne-Mari Jussila kertoo haastattelussa, mistä asioista päivitetyt lasten ja nuorten liikkumisen suositukset tulevat muodostumaan. Liikkumisen suositusten perustana on taata lasten ja nuorten turvallinen kasvu ja kehitys. 

SUN radiossa vieraili myös UKK-instituutin suunnittelija Annika Taulaniemi yhdessä Hengitysliiton liikunnan asiantuntija Veera Farinin kanssa. Jaksossa kuullaan keskustelua siitä, mitkä ovat soveltavan liikkumisen suositukset, kun liikkumista rajoittaa esimerkiksi jokin vamma tai pitkäaikaissairaus. Soveltavat liikkumisen suositukset tulevat päivittymään kevään 2020 aikana. 

4.2.2020 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan