Hyppää sisältöön

Matalan kynnyksen elintapaohjausta NeuvoRassissa

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän elintapaohjauksen hyvä käytäntö on matalan kynnyksen toiminta NeuvoRassissa.

Raahessa sijaitsevassa Hyvinvointipiste NeuvoRassissa on tarjolla kaikille alueen asukkaille avointa ja maksutonta elintapaohjausta ja -neuvontaa. Kaikenikäisille suunnattu toiminta on monipuolista ja sitä toteuttavat useat eri ammattiryhmät.

– NeuvoRassissa järjestetään muun muassa säännöllisesti Terveelliset elintavat -luentoja, joissa terveydenhoitaja, fysioterapeutti ja ravitsemusterapeutti kertovat, miten voi omilla elintavoilla vaikuttaa omaan terveyteen ja hyvinvointiin, kertoo ravitsemusterapeutti Kaisa Ketonen Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymästä.

NeuvoRassissa asukkaiden on myös mahdollista saada yksilöllistä liikunta- ja ravitsemusneuvontaa ilman lähetettä. Neuvontaa on tarjolla kerran kuukaudessa.

– Ohjauksessa ja neuvonnassa käytetään mm. UKK-instituutin aineistoja, erityisesti havainnollisia ja monipuolisia liikkumisen suositusten aineistoja. UKK-instituutin aineistoja on esitelty myös luennoilla ja niitä on jaossa esitetelineissä asiakkaille, Ketonen kuvaa.

Toimintaa kehitetään palautteen pohjalta ja se laajenee alueen muihin kuntiin. Raahen keskustassa sijaitseva Hyvinvointipiste NeuvoRassi laajentaa toimintaansa Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän toiminta-alueen kuntakeskuksiin eli Pyhäjoelle, Siikajoelle ja Vihantiin.

Tutustu tarkemmin

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan