Hyppää sisältöön

Lääkekasvatusmateriaalit on päivitetty – tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten terveysosaamista

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean laatimat lääkekasvatusmateriaalit on päivitetty UKK-instituutin tervekoululainen.fi-sivustolle. Päivitykseen sisältyy sekä Terve koululainen -verkkosivuston lääkekasvatuksen tietosisältö ja opetusmateriaali että kahden laajan tietovihkon ”Mikä on lääke?” ja ”Miten käytät lääkettäsi oikein?” ajantasaistaminen.

Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten terveyden lukutaitoa

Lääkekasvatuksen tarkoituksena on vahvistaa lasten ja nuorten terveysosaamista sekä omaan terveyteen liittyviä päätöksentekotaitoja. Näiden taitojen vahvistaminen on tärkeää kaiken ikäisille.

Päivitetty lääkekasvatusmateriaali tarjoaa laajan tietopaketin lääkkeistä ja niiden erilaisista käyttötarkoituksista, lääkkeiden oikeasta käytöstä ja luotettavista lääketiedon lähteistä. Lääkekasvatusmateriaali päivitettiin yhteistyössä Fimean farmasian- ja lääketieteen asiantuntijoiden kanssa.

Materiaalit on suunnattu ensisijaisesti peruskoulun opettajille ja oppilaille, mutta niitä voidaan hyödyntää laajasti myös toisen asteen koulutuksessa. Lääkekasvatusmateriaali tarjoaa myös kansalaisille luotettavaa ja riippumatonta lääketietoa. 

Fimean lääkekasvatusmateriaalit ovat saatavilla UKK-instituutin ylläpitämällä tervekoululainen.fi-sivustolla suomeksi ja ruotsiksi sekä suppeammin englanniksi. Materiaalin tietovihkot on aiemmin julkaistu Fimean verkkosivuilla, mutta päivityksen ja saavutettavuuden myötä ne on siirretty Julkarin avoimeen julkaisuarkistoon. Terve koululainen -sivuston päivitetyt linkitykset ohjaavat tietovihkojen uuteen sijaintiin. 

Lue lisää: 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan