Hyppää sisältöön

Kaatumisten ehkäisyn osaamista verkossa kouluttautuen

Maksuton verkkokoulutus tarjoaa tutkittua tietoa kaatumisten ja kaatumisvammojen ehkäisystä.

Kaatumisten ehkäisystä on avattu maksuton verkkokoulutus UKK-instituutin kaatumisseula.fi-sivustolla. Kahdeksanosainen koulutus- ja tietopaketti on tuotettu erityisesti iäkkäiden parissa työskentelevien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten avuksi. UKK-instituutin tuottaman koulutuskokonaisuuden tavoitteena on lisätä tietoutta iäkkäiden kaatumisten ja kaatumisvammojen ehkäisystä. 

– Koulutuskokonaisuus tarjoaa mm. tietoa siitä, miten tutkimusnäyttöön perustuvia työkaluja saa käyttöön ja kuinka niitä voi hyödyntää omassa työyhteisössä esimerkiksi yksilöllisessä kaatumisvaaran arvioinnissa sosiaali- ja terveydenhuollon eri sektoreilla, kertoo erikoistutkija Saija Karinkanta

Koulutuspaketti on tarkoitettu itsenäiseen verkko-opiskeluun. Koulutuksen moduulit julkaistaan noin kuukauden välein lokakuuhun 2020 mennessä. Jokaiseen moduuliin sisältyy luentotallenne ja lyhyt oppimistehtävä. Opiskelun voi aloittaa milloin tahansa ja edetä omaa tahtia sitä mukaan, kun uudet moduulit julkaistaan. 

Aloitusmoduuli herättelee 

Koulutuksen ensimmäinen moduuli toimii johdantona aihealueeseen. Moduulissa käsitellään iäkkäiden kaatumisten yleisyyttä ja seurauksia sekä niistä aiheutuvia kustannuksia. 

– Aloitusmoduulin oppimistavoitteena on herätellä osallistujia miettimään, miten kaatumisten ja kaatumisvammojen ehkäisy näyttäytyvät omassa työyhteisössä, jatkaa moduulin sisältöasiantuntijana toimiva Karinkanta. 

TE-hanke koulutuksen tarjoajana 

Maksuton koulutuskokonaisuus tuotetaan Iäkkäiden kaatumisten ehkäisy kuntien ja maakuntien yhteiseksi tehtäväksi -hankkeessa. Hanke saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta vuosina 2019 ja 2020. 

16.10.2019 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan