Hyppää sisältöön

Iäkkäiden kaatumisten ehkäisyn Tiedä ja toimi -kortit päivitetty

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemat iäkkäiden kaatumisten ehkäisytyön tueksi tarkoitetut Tiedä ja toimi -kortit on päivitetty. Korttien sisällön ja ilmeen päivityksessä oli tiiviisti mukana myös UKK-instituutin koordinoima Iäkkäiden kaatumisten ehkäisy kuntien ja maakuntien yhteiseksi tehtäväksi -hanke.

Kaatumistapaturmien ehkäisy on keskeinen osa iäkkäiden hyvinvointia. Tiedä ja toimi -korttisarja on THL:n julkaisema maksuton materiaali, joka on tarkoitettu erityisesti kuntien luottamus- ja virkamiesjohdon sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tukimateriaaliksi kaatumisten ehkäisytyöhön. Iäkkäiden kaatumisten ehkäisyn Tiedä ja toimi -korteista löytyy oma kortti viidelle eri kohderyhmälle:

  • ylin johto ja lähijohto
  • lääkärit
  • hoito- ja kuntoutushenkilöstö 
  • iäkkäät
  • omaishoitajat

Korttisarjasta voi poimia tilanteeseen kulloinkin sopivan kortin. Kaksipuoleisten korttien etusivuilla esitellään kaatumisten ehkäisyä tiiviisti kunkin eri kohderyhmän näkökulmasta. Toiselle sivulle on koottu syventävää tietoa sekä käytäntöön soveltuvia toimintamalleja ja ohjeita.

Kaatumisten ehkäisyn Tiedä ja toimi -korttien päivitystyö aloitettiin syksyllä 2019. Korttien sisältöä rakennettiin yhteistyössä UKK-instituutin koordinoiman iäkkäiden kaatumisten ehkäisyn TE-hankkeen kanssa. Esillä ovat sekä IKINÄ- että KaatumisSeula®-mallit. Lisäksi hyödynnetään KaatumisSeula®-työkaluja.

Kortit julkaistiin Turvallisuutta kaiken ikää ‒ Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyn tavoiteohjelman julkaisemisen vanavedessä Tapaturmapäivänä 13.11.2020.

Tutustu ja lataa maksuttomat kortit käyttöösi.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan