Hyppää sisältöön

Fysioterapian juhlagaalassa palkittiin fysioterapeutteja – ansiomerkki Maarit Piirtolalle ja Saija Karinkannalle

Suomen Fysioterapeutit täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Liiton taivalta juhlistettiin Fysioterapian Juhlagaalassa Helsingissä 23.3.2023. Juhlaillassa palkittiin ansioituneita fysioterapeutteja. Kultaisen ansiomerkin saivat myös UKK-instituutin vanhempi tutkija Maarit Piirtola ja mittavan uran UKK-instituutissa tehnyt erikoistutkija Saija Karinkanta.

Suomen Fysioterapeutit myöntää kultaisia ansiomerkkejä tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta fysioterapian ja fysioterapeuttien hyväksi. Kahdeksan kultaisen ansiomerkin saaneen joukossa olivat Maarit Piirtola ja Saija Karinkanta. Maarit työskentelee UKK-instituutissa vanhempana tutkijana erityisesti iäkkäiden kohderyhmän parissa ja kaatumisten ehkäisyn painoalueella. Saija toimi UKK-instituutissa muun muassa erikoistutkijana ja projektipäällikkönä edistäen iäkkäiden liikuntaa ja kaatumisten ehkäisyä. Hän työskenteli UKK-instituutissa kaikkiaan 18 vuotta vuoteen 2021 asti.

Kultaisin ansiomerkein palkitut Saija Karinkanta (vas.) ja Maarit Piirtola.
Kultaisin ansiomerkein palkitut Saija Karinkanta (vas.) ja Maarit Piirtola. Kuva: Compic/Kimmo Brandt

Kerran fysioterapeutti, aina fysioterapeutti

Maarit Piirtola piti palkittujen puolesta puheen, jossa hän kuvasi, että kaikki ansiomerkillä muistetut ovat kulkeneet juhlailtaan pitkän matkan.

– Matkalla on tarvittu aimo annos henkilökohtaista uteliaisuutta, innostusta ja sinnikkyyttä, mutta myös kykyä toimia yhdessä, Piirtola tiivisti.

– Nykyisessä asiantuntijatyössäni tutkimusten ja kehityshankkeiden maailmassa olen syvästi kiitollinen siitä, että olen työurani alkuaikana toiminut kädet savessa käytännön terapiatyössä useissa eri organisaatioissa. Mitä moniammatillisempi työyhteisö, sen kiinnostavammaksi olen työni kokenut. Parhaimmillaan fysioterapeutti toimii liimana useiden eri ammattiryhmien välillä, Piirtola jatkoi.

UKK-instituutti onnittelee palkittuja.

Lue myös Suomen Fysioterapeuttien verkkouutinen Juhlagaalasta

Artikkelikuvassa Suomen Fysioterapeutit ry:n kultaisen ansiomerkin saaneet Reetta Tuomisto (vas.), Anu Pollari, Maarit Piirtola, Johanna Koroma, Saija Karinkanta, Tuija Karhula, Anna-Maija Jäppinen ja Pekka Anttila. Kuva (c) Compic/Kimmo Brandt.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan