Hyppää sisältöön

Kaupunkien ilmastoneutraaliuden ja hyvinvoinnin vahvistaminen kestävän liikkumisen ja liikkumistapojen keinoin

Tausta

Hanke jatkaa vuonna 2023 toteutetun Ilmastomission yhteiskehittämishankkeen työtä ja liittyy EU:n Driving Urban Transitions (DUT) -aloitteeseen.

Tavoite

Kaupunkien ilmastoneutraaliuden ja hyvinvoinnin vahvistaminen kestävän liikkumisen ja liikkumistapojen keinoin -hanke pyrkii vahvistamaan suomalaisten missiokaupunkien ilmastotavoitteiden sekä kaupunkilaisten hyvinvointia edistävien toimenpiteiden konkretisointia ja toteuttamista.

Asetelma

Hankkeessa analysoidaan kaupunkien ilmastosopimuksia (Climate City Contract), haastatellaan ilmastomissiokaupunkien edustajia ja järjestetään työpajoja. Hankkeessa tunnistetaan keskeisiä muutostoimia sekä muodostetaan näistä ratkaisuportfolio. Lisäksi arvioidaan toimenpiteiden oheishyötyjä. Työssä hyödynnetään ilmasto- ja kestävyystoimenpiteiden suunnitteluun, arviointiin ja seurantaan kehitettyä Kausal-alustaa, joka on jo käytössä neljässä kuudesta Suomen missiokaupungista.

Vastaava tutkija

UKK-instituutissa vastuututkijana on Minna Aittasalo, jolta saa myös lisätietoja hankkeesta.

Tutkijaryhmä

Hankkeen vastuutaho on Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, joka toteuttaa hankkeen yhteistyössä UKK-instituutin ja Kausal Oy:n kanssa. Tutkijaryhmään kuuluvat Anu Tuominen, Henna Sundqvist ja Mari Hukkalainen (VTT), Minna Aittasalo (UKK-instituutti) sekä Jouni Tuomisto ja Joonas Pekkanen (Kausal Oy).

Yhteistyössä

ympäristöministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, EU NetZeroCities-ohjelma

Rahoitus

Työ- ja elinkeinoministeriö

Alkamisvuosi

2024

Päättymisvuosi:

2024

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan