Hyppää sisältöön

Usein kysytyt kysymykset UKK Walk -tuloslaskentaohjelma

UKK Walk -tuloslaskentaohjelma julkaistiin toukokuussa 2022. Tutustu verkkosovellukseen, jota myydään vuosilisenssillä UKK-instituutin verkkokaupassa. Ohessa usein kysyttyjä kysymyksiä ja asiantuntijamme vastauksia uudesta tuloslaskentaohjelmasta.

Miksi uuden UKK Walk -tuloslaskentaohjelman UKK 2 km -kävelytestin viitearvot eivät ole samat kuin vanhassa 2 kilometrin kävelytestin tuloslaskentaohjelmassa?

Vanhan UKK 2 km -tuloslaskentaohjelman viitearvot oli laadittu pirkanmaalaisesta tutkimusotoksesta 1990-luvulta. Nämä viitearvot eivät enää vastaa 2020-luvun suomalaisen väestön kuntotasoa.

Nykyiset viitearvot on laadittu Kunnon Kartta 2017 -väestötutkimuksesta ja ne on skaalattu asteikolle 1–3, jossa 1 = keskimääräistä heikompi, 2 = keskimääräinen ja 3 = keskimääräistä parempi.

Vanhat ja uudet viitearvot eivät ole vertailukelpoisia keskenään. Viitearvoja päivitetään sitä mukaa, kun uusia suomalaisia väestötutkimuksia saatetaan loppuun.

Voiko vanhaa UKK 2 km -tuloslaskentaohjelmaa vielä tilata?

Valitettavasti vanhaa UKK-kävelytestin tuloslaskentaohjelmaa ei enää päivitetä eikä myydä.

Tilalle on tullut uusi UKK Walk -tuloslaskentaohjelma, jolla voi hallita sekä UKK 2 km että UKK 6 min -kävelytestejä.

Saanko siirrettyä vanhat 2 km kävelytestin testitulokset uuteen UKK Walk -tuloslaskentaohjelmaan?

Vanhojen kävelytestitulosten siirtäminen uuteen ohjelmaan ei valitettavasti onnistu.

Onko uusi UKK Walk -tuloslaskentaohjelma saatavilla englanniksi tai ruotsiksi?

Tällä hetkellä tuloslaskentaohjelma on myynnissä vain suomenkielisenä. Suunnitelmissa on tuottaa verkkosovelluksesta myös englanninkielinen ja ruotsinkielinen versio.

17.5.2022

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan