Hyppää sisältöön

Suomalaisten liikkuminen

Eri-ikäisten suomalaisten liikkumista seurataan monissa kansallisissa, säännöllisesti toistettavissa väestötutkimuksissa. 

Tutkittua tietoa suomalaisten liikkumisesta 

Eri-ikäisten liikkuminen: Liikuntaraportti  

Liikuntaraportti on valtakunnallista ja paikallista päätöksentekoa palvelevan liikuntatiedon yhteen kokoava raportti eri ikäryhmien liikkumisesta ja paikallaanolosta. Tutustu tuoreimpaan Liikuntaraporttiin:

Liikuntaraportti ja sen esittelyaineistoja

Lasten ja nuorten liikkuminen: LIITU 

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa – LIITU-tutkimus kokoaa kahden vuoden välein koko maan kattavasti tietoa peruskouluikäisten lasten ja nuorten liikunta-aktiivisuudesta, liikuntakäyttäytymisestä ja passiivisesta ajanvietosta sekä näihin yhteydessä olevista tekijöistä. 

Valtion liikuntaneuvoston julkaisu 2019: Kokko S, Martin L, toim. Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa: LIITU-tutkimuksen tuloksia 2018 (Pdf) 

Tutkijat esittelivät LIITU 2018 päätuloksia webinaarisarjassa. UKK-instituutti järjesti seitsemän verkkoluentoa yhdessä Jyväskylän yliopiston ja muiden tutkimuksen yhteistyötahojen kanssa. 

Liikkumattomuuden kustannukset 

Liikkumattomuuden kustannukset -raportti kuvaa liikunta-, terveys- ja taloustieteellisen yhteistyön avulla terveyden kannalta liian vähäisen fyysisen aktiivisuuden, huonon kunnon ja runsaan paikallaanolon yhteyksiä kroonisten kansansairauksien aiheuttamiin yhteiskunnalle muodostuviin terveydenhuollon kustannuksiin ja tuottavuuskustannuksiin. 

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisu 2018: Liikkumattomuuden lasku kasvaa – vähäisen fyysisen aktiivisuuden ja heikon fyysisen kunnon yhteiskunnalliset kustannukset 

UKK-instituutti on tuottanut raportin pääkohdat sisältävän diasarjan ja infografiikkaa. Hyödynnä niitä mm. järjestösi vaikuttamistyössä.  

Päivitetty: 1.2.2023

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan