Hyppää sisältöön

Varmuutta elintapaohjauksen asiakaskohtaamisiin

aika                                  1.–29.9.2022                                                 
opiskelumuoto verkkokoulutus
kesto 1 kk 
laajuus 10–15 tuntia opiskelua 
hinta 89 €

Kun ammattilainen ottaa elintavat puheeksi asiakastilanteessa, tulisi hänellä olla tuntosarvet pystyssä monen eri asian suhteen. Ammattilaisena sinulla onkin varmasti tietopohjaa ja käytännön työvälineitä puheeksi oton apuna, mutta miten onnistua asiakkaan kohtaamisessa? Onnistuneen asiakaskohtaamisen yhtenä perustana on ammattilaisen ohjausosaaminen, asiakkaan kohtaamiseen liittyvät taidot. Tämä koulutus tarjoaa sinulle näkökulmia vuorovaikutustyösi tueksi.

Koulutuksen osaamistavoitteet 

  • Ohjaustaitosi vahvistuvat.
  • Ymmärrät käyttäytymisen muutoksen perusperiaatteet elintapamuutoksen perustana.
  • Tiedät, millaista voimavaralähtöinen elintapaohjaus on, ja miten sovellat sitä omassa työssäsi.
  • Tiedät, mitä hoitava viestintä tarkoittaa, ja osaat soveltaa viestinnän periaatteita omassa työssäsi. 

Kenelle? 

  • Terveydenhuolto-, sosiaali- ja liikunta-alan ammattilaisille ja opiskelijoille, järjestötoimijoille, vertaisohjaajille

Koulutuksen keskeiset sisällöt

Voimavaralähtöinen, voimaannuttava ohjaus

Elintapamuutos vaatii aina voimavaroja. Miten asiakkaan voimavaroja voidaan kartoittaa keskustelussa, ja millainen merkitys tällä on muutoksen kannalta? Koulutuksessa opit, miten muutokselle luodaan tukevaa pohjaa asiakkaan hyvinvoinnin kulmakivien tarkastelulla. Kouluttajana toimii psykologi Satu Lähteenkorva.

Hoitava viestintä

Hoitavan viestinnän vaikuttavuus perustuu monipuoliseen käytettävyyteen kaikenlaisissa asiakaskohtaamisissa sekä ajansäästöä tuovaan tehokkuuteen. Ajansäästöä tuottaa se, että jo pelkän kahden kysymyksen menetelmällä voi ammattilainen auttaa asiakasta elintapamuutoksen tielle. Koulutuksessa opit, mitkä nuo kaksi kysymystä ovat, ja miten voit kehittää vuorovaikutustaitojasi hoitavan viestinnän avulla. Hoitava viestintä auttaa sinua asettamaan sanat siten, että asiakas saa tilaa arvioida ja oivaltaa itse sekä löytää itselleen merkityksellisen hyvän muutoksen elintapoihinsa. Kouluttajana toimii terveydenhuollon viestinnän tutkija ja kehittäjä Harry Köhler.

Koulutuspaketin asiakastapaukset sitovat koulutuksen näkökulmat käytäntöön. Lisäksi monipuoliset oppimistehtävät jalkauttavat koulutussisältöjä suoraan osallistujan omaan työhön.

Verkko-opiskelusta 

Koulutuksen laajuus on arviolta 10–15 tuntia opiskelua. Opiskeluaikaa on 1 kuukausi, joten viikkotasolla opiskeluun on hyvä varata aikaa keskimäärin 2–3 tuntia. Opiskelussa etenet omassa tahdissasi, eikä opiskelu ei sisällä mitään tiettyyn kellonaikaan sidottua toimintaa.

Opiskelu koostuu materiaaleihin tutustumisesta ja käytännönläheisistä oppimistehtävistä. Opiskelu tapahtuu kokonaan verkkoympäristössä, jota varten tarvitset vain tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä. Perustaidot tietokoneen ja verkon käytöstä riittävät. Verkko-ohjaaja on saatavilla koko koulutuksen ajan. 

Kysy lisää koulutus(a)ukkinstituutti.fi

Päivitetty: 25.5.2022

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan