Hyppää sisältöön

Sairaiden ja liikuntarajoitteisten liikuntaneuvonta

aika Seuraavaa toteutusta ei ole aikataulutettu.
opiskelumuoto verkkovalmennus 
kesto 2 kk 
laajuus 2 opintopistettä 
hinta 175 € 

Haluatko saada varmuutta ja välineitä liikuntaneuvontatyöhösi? Tule mukaan verkkovalmennukseen, jonka myötä ymmärrät asiakkaiden sairauksien ja liikuntarajoitteiden vaikutukset asiakkaan lähtökohtiin ja suhtautumiseen liikkumisen lisäämiseen. 

Tutustut monipuolisiin tosielämän asiakasesimerkkeihin, jotka sitovat koulutuksen tietopuolen vahvasti käytännön työhön. Saat asiakastyön tueksi diagnoosipohjaiset liikuntaneuvonnan muistilistat, joiden pohjalta osaat kartoittaa asiakkaan tilannetta monipuolisesti. Muistilistoja on tehty yhteistyönä Suomen Diabetesliiton, Hengitysliiton, Luustoliiton, Neuroliiton, Reumaliiton, Selkäliiton ja Suomen Sydänliiton kanssa. 

Kenelle? 

Verkkovalmennus on suunnattu erityisesti terveysalan tai soveltavan liikunnan parissa työskenteleville ammattilaisille, kuten terveydenhoitajat, fysioterapeutit ja muut liikuntaneuvontaa toteuttavat ammattilaiset. 

Koulutuksen keskeiset sisällöt 

Tiedä asiakkaastasi 

Millaisia ovat eri sairauksia ja liikuntarajoitteita omaavien asiakkaiden lähtökohdat liikkumisen lisäämiselle? Mitkä asiat vaikuttavat taustalla? Asiakkaan taustan ymmärtäminen on lähtökohta tuloksellisen liikuntaneuvonnan toteutumiselle. 

Osaa asiasi 

Liikuntaneuvonta on työtapa, jossa eri vaiheet seuraavat toisiaan. Miten edetä erilaisten asiakkaiden kanssa? Miten voit huomioida asiakkaan sairauden mukanaan tuomat haasteet liikkumisen lisäämiselle? Miten voit hyödyntää eri sairausryhmille kehitettyjä diagnoosipohjaisia liikuntaneuvonnan muistilistoja käytännön työkaluina liikuntaneuvonnan toteutuksessa? 

Tunne itsesi 

Asiakkaan odottamattomat reaktiot voivat herättää sinussa turhautumista ja erilaisia tunteita. Miten tutkiva ja arvioiva työote voi auttaa turhautumisten ja tunteiden käsittelyssä sekä oman työsi kehittämisessä? 

Osallistujapalautteita 

”Koulutus tarjosi uusia näkökulmia ja toisten jutut toivat ajatuksia. Asiakastapaukset olivat kurssin parasta antia.” 

”Paljon hyvää materiaalia arjen työhön ja varmuutta itselle ohjaajana.” 

”Oman ammattitaidon reflektointi ja asiakkaan kohtaaminen ja asenteiden muuttaminen oikeaan suuntaan antoivat minulle paljon uutta lisäoppia.” 

”Hyvä, laadukas ja hyödyllinen kurssi! Sain paljon uutta oppia ja vertaistukea lukiessani muiden tarinoita.” 

”Minulta tulee pelkkiä ruusuja! Kiitos kouluttajille! Verkko-oppimisympäristö mahdollistaa opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta, erinomainen tapa opiskella ja päivittää tietoja.” 

”On todella kiva opiskella omaan tahtiin tasokkaan koulutuksen ääressä. Kiitos ihanat, asiantuntevat ja työstään aidosti kiinnostuneet opettajat!”  

Oppimispolku ja osaamistavoitteet 

kaaviokuva oppimispolusta ja osaamistavoitteista

 
Verkko-ohjaajat  

Annika Taulaniemi 

Lähikuva Taulaniemestä.

Erikoissuunnittelija Annika Taulaniemi on filosofian tohtori, fysioterapeutti, pilatesohjaaja ja joogaopettaja.

Annikan työnkuvaan UKK-instituutissa kuuluvat erilaisten koulutusten, koulutussisältöjen, liikuntaohjelmien ja opetusmateriaalien suunnittelu ja toteutus sekä tutkimustoiminta.

Annikan asiantuntemusalueita ovat selän terveyttä tukeva liikunta, liikkumisen terveysvaikutukset sekä sairastuneiden ja liikuntarajoitteisten liikuntaneuvonta. 

Nina Merivirta-Köykkä 

Lähikuva Merivirta-Köykästä.

Nina on kasvatustieteiden maisteri, joka toimii UKK-instituutissa koulutusasiantuntijana.

Hänen työnkuvaansa kuuluu koulutusten ideointi, suunnittelu, toteutus ja kehittäminen. Ninalla on pitkä työkokemus täydennyskoulutusten suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä erityisesti verkkokoulutusten tuottamisesta. Hän toimii myös kouluttajana ja verkko-ohjaajana. 

Miksi ja miten verkko-opiskelua? 

Verkkovalmennuksemme tarjoaa sinulle joustavan ja edullisen tavan kehittää osaamistasi. Voit opiskella kotoa käsin, töiden ohessa. Tarvitset vain tietokoneen ja nettiyhteyden. Perustaidot tietokoneen käytöstä riittävät. Verkkotyötila on helppokäyttöinen ja löydät sieltä selkeät ohjeet, kuinka edetä. Lisäksi verkko-ohjaajat ovat tukenasi koko opiskelun ajan. 

Koulutus on aikataulutettu 1–3 viikon sykleihin, joiden sisällä voit itse aikatauluttaa opiskelusi sinulle sopivalla tavalla. Koulutuksemme perustuu tutkittuun tietoon ja rakentuu monimuotoisesta materiaalista sisältäen videoita, luettavaa materiaalia, työvälineitä omaan työhösi sekä linkkejä. Oppimistehtävät on suunniteltu mahdollisimman konkreettisiksi niin, että ne linkittyvät omaan työhösi ja syventävät oppimistasi. Verkkovalmennuksessa pääset myös tutustumaan muiden kurssilaisten ajatuksiin ja näin rikastuttamaan omaa ammatillista verkostoasi. 

Kysy lisää koulutus(a)ukkinstituutti.fi 

Peruutusehdot 

Viimeistään seitsemän päivää ennen koulutuksen alkua tehtävistä peruutuksista peritään toimistokuluina 20 €. Jos peruutus tapahtuu alle 7 päivää ennen koulutuksen alkua, perimme puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli ilmoittautunut jää osallistumatta koulutukseen ilman peruutusta, perimme koulutusmaksun kokonaan. 

Päivitetty: 15.6.2022

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan