Hyppää sisältöön

Soveltaen liikkuvien liikuntaneuvonta

aika 21.3.–16.5.2024
opiskelumuoto verkkovalmennus 
kesto 2 kk 
laajuus 2 opintopistettä 
hinta 94 € 

Verkkovalmennuksen myötä ymmärrät asiakkaiden sairauksien ja liikuntarajoitteiden vaikutukset asiakkaan lähtökohtiin ja suhtautumiseen liikkumisen lisäämiseen. Saat varmuutta ja työvälineitä soveltaen liikkuvien neuvonnan tueksi.

Tutustut monipuolisiin tosielämän asiakasesimerkkeihin, jotka sitovat koulutuksen tietopuolen vahvasti käytännön työhön. Saat asiakastyön tueksi konkreettisia työvälineitä, joiden pohjalta osaat kartoittaa asiakkaan tilannetta monipuolisesti.

Kenelle? 

Valmennus on tarkoitettu terveys- ja liikunta-alan ammattilaisille ja opiskelijoille (erityisesti soveltavan liikunnan parissa työskenteleville) sekä muille elintapaohjausta toteuttaville ammattilaisille, jotka kaipaavat tukea ja välineitä soveltaen liikkuvien kohtaamiseen.

Koulutuksen keskeiset sisällöt 

Tiedä asiakkaastasi 

Millaisia ovat eri sairauksia ja liikuntarajoitteita omaavien asiakkaiden lähtökohdat liikkumisen lisäämiselle? Mitkä asiat vaikuttavat taustalla? Asiakkaan taustan ymmärtäminen on lähtökohta tuloksellisen liikuntaneuvonnan toteutumiselle. 

Osaa asiasi 

Liikuntaneuvonta on työtapa, jossa eri vaiheet seuraavat toisiaan. Miten edetä erilaisten asiakkaiden kanssa? Miten voit huomioida asiakkaan sairauden mukanaan tuomat haasteet liikkumisen lisäämiselle? Miten voit hyödyntää eri sairausryhmille kehitettyjä diagnoosipohjaisia liikuntaneuvonnan muistilistoja käytännön työkaluina liikuntaneuvonnan toteutuksessa? 

Tunne itsesi 

Asiakkaan odottamattomat reaktiot voivat herättää sinussa turhautumista ja erilaisia tunteita. Miten tutkiva ja arvioiva työote voi auttaa turhautumisten ja tunteiden käsittelyssä sekä oman työsi kehittämisessä? 

Osallistujapalautteita 

”Koulutus tarjosi uusia näkökulmia ja toisten jutut toivat ajatuksia. Asiakastapaukset olivat kurssin parasta antia.” 

”Paljon hyvää materiaalia arjen työhön ja varmuutta itselle ohjaajana.” 

”Oman ammattitaidon reflektointi ja asiakkaan kohtaaminen ja asenteiden muuttaminen oikeaan suuntaan antoivat minulle paljon uutta lisäoppia.” 

”Hyvä, laadukas ja hyödyllinen kurssi! Sain paljon uutta oppia ja vertaistukea lukiessani muiden tarinoita.” 

”Minulta tulee pelkkiä ruusuja! Kiitos kouluttajille! Verkko-oppimisympäristö mahdollistaa opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta, erinomainen tapa opiskella ja päivittää tietoja.” 

”On todella kiva opiskella omaan tahtiin tasokkaan koulutuksen ääressä. Kiitos ihanat, asiantuntevat ja työstään aidosti kiinnostuneet opettajat!”  

Oppimispolku ja osaamistavoitteet 

kaaviokuva oppimispolusta ja osaamistavoitteista

Miksi ja miten verkko-opiskelua? 

Verkkovalmennuksemme tarjoaa sinulle joustavan ja edullisen tavan kehittää osaamistasi. Voit opiskella kotoa käsin, töiden ohessa. Tarvitset vain tietokoneen ja nettiyhteyden. Perustaidot tietokoneen käytöstä riittävät. Verkkotyötila on helppokäyttöinen ja löydät sieltä selkeät ohjeet, kuinka edetä. Lisäksi verkko-ohjaajat ovat tukenasi koko opiskelun ajan. 

Koulutuksemme perustuu tutkittuun tietoon ja rakentuu monimuotoisesta materiaalista sisältäen videoita, luettavaa materiaalia, työvälineitä omaan työhösi sekä linkkejä. Oppimistehtävät on suunniteltu mahdollisimman konkreettisiksi niin, että ne linkittyvät omaan työhösi ja syventävät oppimistasi. Verkkovalmennuksessa pääset myös tutustumaan muiden kurssilaisten ajatuksiin ja näin rikastuttamaan omaa ammatillista verkostoasi. 

Kysy lisää koulutus(a)ukkinstituutti.fi 

Peruutusehdot 

Viimeistään seitsemän päivää ennen koulutuksen alkua tehtävistä peruutuksista peritään toimistokuluina 20 €. Jos peruutus tapahtuu alle 7 päivää ennen koulutuksen alkua, perimme puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli ilmoittautunut jää osallistumatta koulutukseen ilman peruutusta, perimme koulutusmaksun kokonaan. 

Päivitetty: 19.12.2023

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan