Hyppää sisältöön

Move!-koulutus jatkuu toimivien käytäntöjen ja työvälineiden jaolla

Verkkokoulutus jakaa malleja ja vinkkejä Move!-järjestelmän täysimittaiseen hyödyntämiseen. Seuraavaksi viisiosaisessa koulutuskokonaisuudessa keskitytään hyviin käytänteisiin ala- ja yläkouluissa. 

Move!sta on moneksi – kokemukset jakoon -koulutus on tarkoitettu perusopetuksen opetushenkilöstölle ja kouluterveydenhuollon toimijoille. Osallistujia on jo yli sata ympäri Suomea, mukana on liikunnanopettajia, luokanopettajia, terveydenhuollon ammattilaisia ja erilaisissa koulujen kehittämistehtävissä toimivia. 

− Mukaan ehtii vielä mainiosti, sillä verkossa opiskeltavasta kokonaisuudesta on helppo poimia itselle tärkeät osiot ja edetä omassa tahdissa, kertoo UKK-instituutin verkkopedagogi Nina Merivirta-Köykkä
− Kunkin osion aloitusiltapäivät striimataan eli suoraa lähetystä voi seurata verkon kautta omalta koneelta. Tilaisuudet myös tallennetaan, joten puheenvuorojen katselu ja esitysmateriaaliin tutustuminen onnistuu jälkikäteen. Verkko-oppimisympäristössä osallistujat syventävät teemaa tehtävien avulla ja pääsevät jakamaan toisilleen hyviä toimintamalleja ja työkaluja, Merivirta-Köykkä jatkaa. 

Palasia poimien tai kokonaisuus opiskellen 

UKK-instituutin Terve koululainen -hankkeen koordinoimaan ja useiden toimijoiden kanssa suunniteltuun ja toteutettavaan koulutukseen osallistumiseen on monia mahdollisuuksia. Oman tarpeen mukaan kouluttautuja voi osallistua koko Opetushallituksen rahoittamaan koulutusprosessiin tai yksittäisiin jaksoihin. Yhden opintopisteen kokonaisuuden pystyy kokoamaan neljän eri teeman opiskelun myötä. 

Move!-järjestelmän tavoitteita ja mittausten turvallisuutta käsittelevien jaksojen sisällöt ovat jo verkossa. Tulevien teemojen aloitusiltapäivät järjestetään verkossa seuraavasti: 

  • 30.1. Millaisia ovat alakoulujen Move!-prosessit? 
  • 13.2. Millaisia ovat yläkoulujen Move!-prosessit? 
  • 19.3. Miten Move!-prosessi parhaimmillaan toimii? 

Alakouluja käsittelevä jakso jakaa arjen kokemuksia ja työkaluja 

Tammikuun lopussa starttaava jakso keskittyy alakoulujen käytänteisiin. Aloitustilaisuuden puheenvuoroissa kuullaan kokemuksia mm. Kouvolasta, Jyväskylästä, Tampereelta ja Vantaalta. Jakso tarjoaa työkaluja esimerkiksi Move!-prosessin juoksuttamiseen kouluvuodessa, mittausten toteuttamiseen ja terveydenhuollon prosesseihin. 30.1. esitellään mm. toimintakyvyn eri osa-alueiden kehittämistoimia seitsemässä eri alakoulussa Jyväskylässä ja pureudutaan Kouvolan alakouluissa olevien Move!-tiimien toimintaan. Jaksossa kuullaan myös Suomen Luokanopettajien puheenvuoro ja tuoreita Move!-tuloksia syksyltä 2019. 

Helmikuussa alkaa puolestaan yläkoulujen käytäntöjä koskeva jakso. 13.2. alkaen tutustutaan mm. liikunnanopettajien Move!-käytäntöihin Kangasalta, Nokialta ja Tampereelta. Yhtenä esimerkkinä on Lappeenrannan Kesämäen yhtenäiskoulun Move!-toimintamalli, jota avaavat koulun rehtori, liikunnanopettaja ja kouluterveydenhoitaja. 

Maaliskuinen päätösjakso antaa esimerkkejä toimivista palveluketjuista ja yhteistyöverkostoista ja pureutuu Move!n tulevaisuuteen. Valtakunnan Move!-asiantuntijat mm. vastaavat kouluttautujien kysymyksiin Move!ssa askarruttavista asioista. 19.3. pidettävään tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä Helsingissä tai kuunnella verkossa. 

Tutustu Move!sta on moneksi – kokemukset jakoon -koulutukseen: 

Esittelyvideo Move!-koulutuksen kolmannesta jaksosta. 

Esittelyvideo Move!-koulutuksen yläkoulujaksosta. 

Esittelyvideo Move!-koulutuksen päätösjaksosta 

17.1.2020 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan