Hyppää sisältöön

Liikkumisen suositukset ikäihmisille – viisi lyhyttä tietoiskuvideota

UKK-instituutti on tuottanut viisi videota ikäihmisten liikkumisen suosituksista. Videoissa käydään läpi yli 65-vuotiaiden liikkumisen suosituksen osat ja annetaan vinkkejä kunkin osan toteuttamiseen. Videot auttavat ikäihmisiä sekä heidän kanssaan työskenteleviä ammattilaisia ymmärtämään suosituskokonaisuutta ja soveltamaan suosituksia käytäntöön. Videoita voi hyödyntää esimerkiksi ammattilaisten koulutuksissa sekä ikäihmisten ryhmätoiminnassa, kotihoidossa ja liikuntaneuvonnassa.

Ensimmäinen video on unesta, toinen paikallaanolon tauottamisesta, kolmas kevyestä liikuskelusta, neljäs reippaasta ja rasittavasta liikkumisesta sekä viides lihaskunnosta ja liikehallinnasta.

Jokaisen videon alkuosassa on muutama tutkittu tieto kyseisestä suosituksen osasta. Toinen osa esittelee kyseisen liikkumisen hyötyjä ja kolmas osa tarjoaa vinkkejä siihen, miten sisällyttää kyseistä liikkumista iäkkään arkeen.

Kiitämme kaikkia videoilla esiintyviä loistavia malleja avusta videoiden toteuttamiseksi. Videoiden sisällön suunnittelusta vastasivat UKK-instituutin asiantuntijat ja toteutuksesta Anssi Mäkinen. UKK-instituutti tuotti videot vuonna 2023 opetus- ja kulttuuriministeriön hankerahoituksella.

Ikäihmisten liikkumisen suositus: uni

Ikäihmisten liikkumisen suositus: paikallaanolon tauottaminen

Ikäihmisten liikkumisen suositus: kevyt liikkuminen

Ikäihmisten liikkumisen suositus: reipas ja rasittava liikkuminen

Ikäihmisten liikkumisen suositus: lihasvoima, tasapaino ja notkeus

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan